Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτο χάος στον ουκρανικό στρατό - Οι ξένοι μισθοφόροι διορίζονται ... διοικητές - Οργισμένοι στρατιώτες τους πυροβολούν

Απόλυτο χάος στον ουκρανικό στρατό - Οι ξένοι μισθοφόροι διορίζονται ... διοικητές - Οργισμένοι στρατιώτες τους πυροβολούν
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ακόμη και ξένοι μισθοφόροι έχουν αρχίσει να διορίζονται διοικητές, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα το στράτευμα..
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη προσωπικού και η σχετική λειψανδρία οδηγεί το καθεστώς του Κιέβου σε ακραία μέτρα που προκαλούν χάος στο στράτευμα.
Μάλιστα, η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ακόμη και ξένοι μισθοφόροι έχουν αρχίσει να διορίζονται διοικητές, αποκαλύπτει η σερβική εφημερίδα Politika.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, πλέον δεν έχει απομείνει σχεδόν κανένας ανθυπολοχαγός και λοχαγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή.
Ως αποτέλεσμα, απλά δεν υπάρχει κανείς να διοικήσει τις μονάδες.
«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με το διοικητικό επιτελείο, ειδικά σε επίπεδο διμοιρίας και διοίκησης λόχων. Δεν υπάρχουν αξιωματικοί και στη θέση τους διορίζονται ξένοι μισθοφόροι», εξηγεί σχετικά το σερβικό έντυπο.
Τέτοιες λύσεις ανάγκης με τη σειρά τους οδηγούν σε περισσότερα προβλήματα.
Υπάρχουν πολύ λίγοι επαγγελματίες μεταξύ των ξένων μισθοφόρων, έτσι πολλοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν τίποτα από στρατιωτικές υποθέσεις.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί μαχητές δεν θέλουν να υπακούουν σε ξένους διοικητές.
«Υπήρξαν ήδη αρκετές καταγεγραμμένες περιπτώσεις Ουκρανών στρατιωτών να πυροβολούν εναντίον διοικητών», σημειώνει το άρθρο.
Ωστόσο, ξένοι μισθοφόροι συμμετέχουν ακόμη και στην επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι αποτελούν το ένα πέμπτο του συνολικού αριθμού εκείνων που επιτέθηκαν στα ρωσικά σύνορα.

Εμπλοκή ΗΠΑ: «Τα αγόρια στο Kursk» - Η αμερικανική PMC FOG επιτέθηκε στη Ρωσία - Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ στην εισβολή

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι Αμερικανοί μισθοφόροι συμμετέχουν ενεργά σε εχθροπραξίες στην περιοχή του Kursk, κατά της Ρωσίας.
Η προκλητική εισβολή των Ουκρανών στα ρωσικά σύνορα λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς καθημερινά πια έρχονται νέα στοιχεία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο αλλόκοτο σχέδιο Zelensky.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) δημοσίευσαν μια φωτογραφία σε κοινωνικό δίκτυο στην οποία ποζάρουν υπερήφανα, δίπλα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ενώ ήταν μέρος της ομάδας εισβολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της PMC, η γεωγραφική θέση δείχνει την περιοχή Kursk, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία τους στην περιοχή.
Η λεζάντα της δημοσίευσης γράφει μάλιστα: «Τα αγόρια στο Kursk».
Στο κέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται ο ιδρυτής της εταιρείας, Derrick Bales, κάτι που προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία σε αυτές τις πληροφορίες.
Η συγκεκριμένη πρόκληση εγείρει σοβαρή ανησυχία, καθώς η συμμετοχή ξένων μισθοφόρων στη σύγκρουση στο ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
Από την πλευρά του, ο υποστράτηγος Alaudinov της Akhmat αποκαλύπτει πως στο Kursk, συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες, μισθοφόροι του ΝΑΤΟ.

Το πρώτο σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Τα αναδυόμενα στοιχεία για τη συμμετοχή αμερικανικών PMC στην εισβολή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk αποδεικνύουν τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία», ανέφερε σε ένα πρώτο σχόλιο του, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Τονίζεται ότι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για υποτιθέμενη μη εμπλοκή της στην επίθεση Ουκρανών νεοναζί, αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ως άμεσου συμμέτοχου στη σύγκρουση και στα κακόβουλα σχέδια του Ουκρανού Προέδρου», αναφέρεται στο μήνυμα.
Σημειώνεται ότι το Forward Observations Group, (με το παρατσούκλι FOG ), ιδρύθηκε από τον πρώην πεζικό του αμερικανικού στρατού Derrick Bales, που πουλά τακτικά εργαλεία και επώνυμα αξεσουάρ και λειτουργεί "δημοφιλή στρατιωτικά κανάλια κοινωνικών μέσων ζωής" στο Instagram και το YouTube. Η ομάδα έχει ταξιδέψει και παλαιότερα στην Ουκρανία, αλλά και στο Ιράκ και τη Συρία για να κάνει συνδέσεις με τοπικούς μαχητές.

Alaudinov (Akhmat): Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ στο Kursk

Εν τω μεταξύ, ενεργές στρατιωτικές μονάδες χωρών του ΝΑΤΟ είναι μεταξύ των μισθοφόρων στην κατεύθυνση του Kursk, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υποστράτηγος Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουν συγκεντρωθεί όλοι.
Ένας τεράστιος αριθμός ξένων μισθοφόρων έχει προστεθεί στις επιχειρήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι άμεσα υπάλληλοι των μονάδων του ΝΑΤΟ», είπε στον αέρα στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1 .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης