Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Robert F. Kennedy ένα βήμα πριν ενώσει δυνάμεις με τον Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο Robert F. Kennedy ένα βήμα πριν ενώσει δυνάμεις με τον Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
«Όπως πάντα, είμαι πρόθυμος να μιλήσω με ηγέτες οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος για να προωθήσω τους στόχους που υπηρέτησα για 40 χρόνια στην καριέρα μου και σε αυτήν την εκστρατεία»
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Robert F. Kennedy Jr (RFK Jr), εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει την εκστρατεία του για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Donald Trump, γνωστοποίησε σήμερα 20/8 η Nicole Shanahan, υποψήφια αντιπρόεδρος με τον RFK Jr.
Η Nicole Shanahan ανέφερε ότι ως ανεξάρτητοι, αυτή και ο Robert F. Kennedy, διέτρεχαν τον κίνδυνο να τραβήξουν την υποστήριξη των επίδοξων ψηφοφόρων του Donald Trump και να ανοίξουν το δρόμο της νίκης για την Kamala Harris και τον Tim Walz, υποψήφια πρόεδρο και υποψήφιο αντιπρόεδρο με τους Δημοκρατικούς.
«Ή φεύγουμε αμέσως τώρα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Donald Trump», είπε αναφερόμενη στην εναλλακτική λύση, μιλώντας στην «Impact Theory». Ερωτηθείσα πότε θα λάβουν απόφαση, δεν απάντησε.
Σε ανάρτηση στο «X» την Τρίτη, ο Robert F. Kennedy έγραψε: «Όπως πάντα, είμαι πρόθυμος να μιλήσω με ηγέτες οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος για να προωθήσω τους στόχους που υπηρέτησα για 40 χρόνια στην καριέρα μου και σε αυτήν την εκστρατεία».
Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ο RFK Jr αρχικά προσπάθησε να διεκδικήσει από τον Joe Biden το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά άλλαξε στάση και έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.
Ο 70χρονος RFK Jr αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να προκριθεί στις προεδρικές κάλπες σε πολλές πολιτείες, ωστόσο θα μπορούσε να κερδίσει αρκετές ψήφους στη «σφιχτή» κούρσα μεταξύ Harris και Trump και εν τέλει να έχει μεγάλο αντίκτυπο, εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, το 4% των Αμερικανών επιλέγει τον RFK Jr στην πρόθεση ψήφου για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Ο D. Trump είχε ζητήσει την υποστήριξη του RFK Jr, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τον Ιούλιο. Η Nicole Shanahan στη συνέντευξη που κυκλοφόρησε την Τρίτη 20/8, ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος είχε ενδιαφερθεί για τις πολιτικές τους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθιστώντας άξια την εξερεύνηση «ενός κόμματος ενότητας».
Ξεκαθάρισε δε ότι η εκστρατεία του RFK Jr δεν είχε ποτέ συνομιλίες με την Kamala Harris.

Ηχηρή διάψευση Kennedy: Δεν στηρίζω τους Δημοκρατικούς της Harris - Δεν έχουν καμία σχέση με τον πατέρα και τον θείο μου

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Jr. διέψευσε -στις 15/8- με ... πάταγο τις φήμες, οι οποίες εσχάτως διαδίδονται από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Είπε ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα της Kamala Harris, αντιτίθεται στις πολιτικές των Δημοκρατικών και δεν θέλει να κερδίσουν τις εκλογές.
«Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αντιπροέδρου Harris θα ήταν αγνώριστο για τον πατέρα μου [Robert Kennedy] και τον θείο μου [τον Πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy] και δεν μπορώ να συμβιβαστώ ως προς τις αξίες μου», τόνισε σχετικά ο υποψήφιος για την προεδρία στο X.


Αφορμή για το σχόλιό του ήταν ένα δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο υποστήριξε ότι ο Kennedy Jr. προσπάθησε να κανονίσει μια συνάντηση με τη Harris για να διαπραγματευτεί μια θέση σε μελλοντική κυβέρνηση των Δημοκρατικών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης