Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεμογεννήτριες - H Ελλάδα γίνεται η ενεργειακή χωματερή της Ευρώπης – Η κόλαση του τσιμέντου και ο «πράσινος» εφιάλτης

Ανεμογεννήτριες -  H Ελλάδα γίνεται η ενεργειακή χωματερή της Ευρώπης – Η κόλαση του τσιμέντου και ο «πράσινος» εφιάλτης
Από τις περιφερειακές χώρες τις Ευρώπης, οι οποίες, όπως φαίνεται και από τον σχεδιασμό του green team της Ευρώπης, το οποίο ξεκίνησε όταν καταργήθηκαν οι Nord Stream αγωγοί φυσικού αερίου στην Γερμανία το 2022  η οποία είχε πάμφθηνο φυσικό αέριο, ξεκίνησε όλη αυτή η τάση να γεμίσουμε τον τόπο ανεμογεννήτριες
Πώς ο «πράσινος παράδεισος» τον οποίο υποσχέθηκε η περίφημη «μετάβαση» με ήπιες μορφές ενέργειας μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη τσιμέντου….
Με βάση της ευρωπαϊκές πολιτικές, οι Βόρειες Χώρες της Ευρώπης κυρίως η Γερμανία μετατρέπουν τις φτωχότερες χώρες σε ενεργειακές «χωματερές» προκειμένου να εγκαταστήσουν με το αζημίωτο… την βιομηχανία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Κατ’ αρχήν, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι από την στιγμή που από το 2023 πετάμε χιλιάδες μεγαβατόρες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γιατί υπερβαίνουν τις εγχώριες ανάγκες, δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο ο σχεδιασμός ο εγχώριος είναι για να εγκατασταθούν τριπλάσιες έως εξαπλάσιες από αυτές που έχουμε μέχρι τώρα.
Και εξηγούμαστε: H βάση της ανεμογεννήτριας, η θεμελίωση δηλαδή που έχει περίπου ως σκυρόδεμα οπλισμένο μία ολόκληρη πολυκατοικία παραμένει για πάντα στο έδαφος.
Δεν μπορεί να βγει από το χώμα.
Δεν είναι δηλαδή ότι θα επανέλθει το τοπίο ποτέ στην πρότερη κατάσταση, πέραν του ότι εκεί χρειάζονται αποψιλώσεις, ισιώματα και τέτοια σε εμβαδό αρκετών στρεμμάτων - τρία με πέντε στρέμματα για κάθε ανεμογεννήτρια, συν συνοδά έργα, συν δρόμοι κ.λ.π…
Πριν από το οικολογικό κομμάτι ας εξετάσουμε την οικονομική του διάσταση η οποία προκαλεί και την ώθηση για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-02_165755.png

Το (πονηρό) αφήγημα…


Καταλαβαίνουμε ότι όταν υπάρχει μία βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία όπως γνωρίζετε η βάση της είναι στην βόρεια Ευρώπη, κυρίως στην Γερμανία, πρέπει να υπάρχει ένα αφήγημα το οποίο θα επιβεβαιώνει τις πωλήσεις που χρειάζεται αυτή η βιομηχανία.
Και ειδικά στις περιφερειακές χώρες τις Ευρώπης, οι οποίες, όπως φαίνεται και από τον σχεδιασμό του green team της Ευρώπης, το οποίο ξεκίνησε όταν καταργήθηκαν οι Nord Stream αγωγοί φυσικού αερίου στην Γερμανία το 2022 που είχε η Γερμανία πάμφθηνο φυσικό αέριο, ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που ξαφνικά πρέπει να γεμίσουμε τον τόπο ανεμογεννήτριες.
Η Γερμανία κερδίζει γιατί τις παράγει.
Παράγει η Siemens, για παράδειγμα, ανενογεννήτριες και εμείς τις αγοράζουμε χωρίς κανένα όφελος γιατί απλώς δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε την ενέργεια που παράγεται.
Επιπλέον το μέγεθος αυτό των μπαταριών – και αυτό δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό – είναι τεράστιο, το οποίο δεν το αντιλαμβάνεται ο κόσμος.
Το μέγεθος αυτών των μπαταριών είναι ολόκληρο χωριο… και επίσης η λειτουργία του συνοδεύεται από την χρήση επικίνδυνων χημικών – δηλαδή καμία σχέση με την «πράσινη ανάπτυξη».
Ο βιασμός του περιβάλλοντος και των τοπικών οικονομιών σχεδιάζεται επίσης βήμα-βήμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια βασίζεται στην παραπληροφόρηση του κόσμου.
Δεν πληροφορείται η κοινή γνώμη ότι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά είναι επενδύσεις οι οποίες έχουν πρακτικά μηδενικές θέσεις εργασίας,
Μηδενικές. Άντε να υπάρχει κανένας νυχτοφύλακας το βράδυ. …

Επίσης τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά, σε ποιόν θα πάνε;
Από την στιγμή που δεν υπάρχει δημόσιος φορέας για να πάνε αυτά στην εθνική ή στην τοπική οικονομία,
Θα πάνε στις εταιρείες των φωτοβολταικών, είτε αυτές είναι γερμανικές είτε ςλληνικές. Στον κόσμο όμως, στην τοπική οικονομία, δεν θα πάει απολύτως τίποτα.
Επίσης είναι μύθος η απολιγνιτοποίηση:
Χαρακτηριστικά το 2023,
στην Γερμανία λειτουργούσαν 58 λιγνιτικά εργοστάσια
στην Πολωνία 42
στην Τουρκία 34
στην Κίνα λειτουργούν 1142 λιγνιτικά εργοστάσια
στην Ινδία 282
στις ΗΠΑ 210

Είναι λοιπόν αστείο να σκέφτεται κάποιος ότι με το να κλείσουμε εμείς το ένα λιγνιτικό εργοστάσιο, το δύο που έχει να κάνει με την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας, θα σώσουμε τον πλανήτη.

Η πάλη συμφερόντων στην ενεργειακή πολιτική

Το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που κατατέθηκε τον Ιανουάριο 2019, προέβλεπε την απολιγνιτοποίηση της Ελλάδος μετά το 2040 και έλεγε μέσα μάλιστα ότι ο λιγνίτης θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στο ενεργειακό μείγμα ακόμη και μετά το 2040.. .γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Όταν λοιπόν η Γερμανία το ίδιο έτος αποφάσισε να μεταθέσει την απολιγνιτοποίησή της και να εγκαινιάσει μερικά καινούρια λιγνιτικά εργοστάσια, ξαφνικά έρχεται η «ελληνική» πολιτεία και λέει το Νοέμβριο του ίδιου έτους ότι εμείς από το 2040 θα πάμε στην απολιγνιτοποίησή μας το 2023.
Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι είδους μεγάλα συμφέροντα έχουν εμπλακεί για αυτή την αιφνίδια στροφή που έχει πολλές παραμέτρους για το ενεργειακό μείγμα της χώρας.



Η άγρια «τσιμεντοποίηση»


Ο Σταμάτης Σεκλιζιώτης που είναι Γεωπόνος και γεωτεχνικός επισήμαίνει σε κείμενό του με ατράνταχτα στοιχεία τη διαδικασία του περιβαλλοντικού βιάσμου:
Όταν θα έχουν γεμίσει όλη τη χώρα με ανεμογεννήτριες… (φιλοδοξούν να φτάσουν τις 50.000…, εκτός εάν πέσει ο ρυθμός τα επόμενα χρόνια και σταματήσουν στις 25.000….)
Θα έχουν σκαφτεί και αποψιλωθεί γύρω στο 1,0 με 1,5 εκατομμύρια στρέμματα φυσικής βλάστησης (θαμνώδους ή δενδρώδους) όσο περίπου ένας μεσαίου μεγέθους νομός της Ελλάδος…, για γήπεδα εγκατάστασης, διανοίξεις δρόμων, για γήπεδα πυλώνων μεταφοράς ρεύματος, για σταθμούς, για εργοτάξια… …
Αν υποθέσουμε ότι μια μέση έως μικρή ανεμογεννήτρια παραγωγής 1,5-megawatt , ζυγίζει γύρω στους 165 τόνους…, αναμένεται ότι η ελληνική φύση θα δεχθεί ένα “ξένο” υλικό της τάξεως των 8,5 περίπου εκατομμυρίων τόνων (μέταλλα, συνθετικές ύλες, κλπ) σκορπισμένα στα ελληνικά τοπία και το πιθανότερο αμάζευτα…
Υπάρχουν και μεγαλύτερες των 267 τόνων, και των 334 τόνων (Siemens Gamesa, κ.ά.)….
Εδώ ενδεικτικά και συντηρητικά πήραμε την μικρότερη του 1,5 MW…
Θα αλλοιώσουν το μεγαλύτερο μήκος των κορυφών και οροσειρών που συνθέτουν τα 350 κύρια βουνά της χώρας από 900 μ υψόμετρο και άνω…, εκ των οποίων το 10% βρίσκεται στην νησιωτική χώρα…, χωρίς να υπολογίσουμε τα υψόμετρα κάτω των 900 μέτρων τα οποία σε αριθμό πιθανόν να υπερβαίνουν τις κορυφές και τις οροσειρές στα μεγαλύτερα υψόμετρα
Μια ανεμογεννήτρια θα χρειαστεί θεμελίωση σε τσιμεντένια βάση των 500-900 κυβικών μέτρων μπετόν ανάλογα με το μέγεθός της….
Υποθετικά εάν λάβουμε ως πολλαπλασιαστή τα 500 κυβικά για 50.000 ανεμογεννήτριες θα πέσουν στην ελληνική “παρθένα” ύπαιθρο γύρω στα 25 εκατομμύρια κυβικά μπετόν οπλισμένου ή στην καλύτερη περίπτωση των 25.000 ανεμογεννητριών θα πέσουν 12,5 εκατομμύρια κυβικά μπετόν…
Το οπλισμένο σκυρόδεμα θεμελίωσης υπολογίζεται στους 1.250 έως 2.250 τόνους ανά ανεμογεννήτρια…
Για π.χ. 50.000 ανεμογεννήτριες θα.... φυτευτούν στη Ελληνική ύπαιθρο 62,5 εκατομμύρια τόνοι οπλισμένο σκυρόδεμα έως και 112,5 εκατομμύρια τόνοι, και τα μισά για 25.000 ανεμογεννήτριες…
Όλο αυτό το τσιμέντο θα παραμείνει στο έδαφος μόνιμα και αιωνίως……
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-02_170103.png
Αυτά μόνο για το ζήτημα των αποψιλώσεων, των τερατωδών εκσκαφών και τσιμεντώσεων.. και των μελλοντικών αμάζευτων σκουπιδιών στην Ελληνική φύση…
Αυτή η πρωτοφανής βαρβαρότητα που βαφτίζεται «πράσινη μετάβαση» καταργεί την μορφολογία και το ανάγλυφο της χώρας, μηδενίζει το κάλος του φυσικού της χώρου και ασχημαίνει τη χώρα, διαβρώνει τα βουνά της, της αλλάζει τα μικροκλίματα και προσθετικά πολλά κλίματα ολόκληρων περιφερειών, συμβάλλει στην ανομβρία, στην ξηρασία και στην ερήμωση της υπαίθρου από ανθρώπους και αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες, τροποποιεί την διασπορά και την επιβίωση σπάνιων οικοσυστημάτων εθνικής και διεθνούς σημασίας
Όλοι μας παρακολουθούμε άφωνοι το κέρδος ανάλγητων να ποδοπατά τη μοναδική φύση της χώρας… και δεν είναι λίγοι οι απαίδευτοι και οι ηλίθιοι που χειροκροτούν, καταλήγει η ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Chania