Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θετικό πρόσημο η οικονομική συνεργασία στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις – Αγκάθι το PKK και το Daesh

Erdogan: Θετικό πρόσημο η οικονομική συνεργασία στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις – Αγκάθι το PKK και το Daesh

Η Τουρκία παραπονιέται εδώ και καιρό ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το PKK και τα παρακλάδια του με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατικής ομάδας Daesh

Σχετικά Άρθρα
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan επαίνεσε την πρόσφατη δυναμική στις διμερείς σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη θετική ατμόσφαιρα στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις τον τελευταίο καιρό», είπε ο Πρόεδρος σε ορισμένους εκπροσώπους των αμερικανικών δεξαμενών σκέψης σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης μαζί τους στη Νέα Υόρκη την Κυριακή (22/9/2024).
Ο Erdogan έφτασε στις ΗΠΑ το Σάββατο και θα μιλήσει στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Τρίτη (24/9/2024).
«Οι διαφορές απόψεών μας με την αμερικανική κυβέρνηση για ορισμένα θέματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια συνεχίζονται», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράπονα, αλλά και… έπαινοι

Η Τουρκία παραπονιέται εδώ και καιρό ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το PKK και τα παρακλάδια του με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατικής ομάδας Daesh.
Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι η χρήση μιας τρομοκρατικής ομάδας για την καταπολέμηση μιας άλλης δεν έχει νόημα.
Όσον αφορά τις οικονομικές σχέσεις, ο Erdogan είπε ότι ο όγκος του διμερούς εμπορίου με τις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσό στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.
Στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά την κούρσα μεταξύ του αντιπροέδρου και υποψηφίου των Δημοκρατικών Kamala Harris και του πρώην προέδρου και υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump.
«Ανεξάρτητα από το ποιος θα γίνει πρόεδρος ως αποτέλεσμα των εκλογών, η άποψή μας για την Αμερική και ο διάλογος υψηλού επιπέδου στις σχέσεις μας δεν θα αλλάξει», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης