Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικός ο Zelensky: «Όλοι οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί»

Αφοπλιστικός ο Zelensky: «Όλοι οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί»
Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστωτος είπε ότι πολλοί κάτοικοι της Ουκρανίας θα μείνουν χωρίς ρεύμα το χειμώνα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι όλοι οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί (TPP) και σχεδόν όλοι οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί (HPP) στη χώρα έχουν καταστραφεί.
«Φανταστείτε τη χώρα σας με ένα κατεστραμμένο ενεργειακό σύστημα κατά 80%. Με τέτοια κλίμακα καταστροφής, τι είδους ζωή θα ζούσατε;» τόνισε σχετικά ο Ουκρανός ηγέτης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστωτος είπε, επίσης, ότι πολλοί κάτοικοι της Ουκρανίας θα μείνουν χωρίς ρεύμα το χειμώνα.
Νωρίτερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για έναν δύσκολο χειμώνα μετά τον βομβαρδισμό των σταθμών παραγωγής ενέργειας.
Ο γενικός διευθυντής της Ukrhydroenergo Igor Sirota προειδοποίησε ότι όλοι οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί της Ουκρανίας βομβαρδίστηκαν από τον ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του, οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί της χώρας έχασαν το 40% της δυναμικότητάς τους και οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί περισσότερο από 80%.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά το αντίποινα του ρωσικού στρατού στις 26 Αυγούστου 2024 σε κρίσιμες εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία, άρχισαν μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος στη χώρα.
Ο τότε πρωθυπουργός Denys Shmyhal σημείωσε ότι ο στόχος των χτυπημάτων ήταν το ενεργειακό σύστημα και οι υποδομές σε 15 ουκρανικές περιοχές υπέστησαν ζημιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης