Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ήταν ένα μεγάλο λάθος» - Πυρ ομαδόν από την ουκρανική Βουλή στον Zelensky για την επίσκεψη σε αμερικανικό εργοστάσιο όπλων

«Ήταν ένα μεγάλο λάθος» - Πυρ ομαδόν από την ουκρανική Βουλή στον Zelensky για την επίσκεψη σε αμερικανικό εργοστάσιο όπλων
Ο βουλευτής Merezhko εκτίμησε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «προδόθηκε» από έναν από τους αξιωματούχους του προεδρικού γραφείου ή της ουκρανικής πρεσβείας
Σχετικά Άρθρα
Ο βουλευτής Oleksandr Merezhko, από κοινού με άλλα μέλη της ουκρανικής βουλής, χαρακτήρισε λάθος την επίσκεψη του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, σε εργοστάσιο πυρομαχικών στην αμερικανική πολιτεία της Πενσυλβάνια.
«Το ταξίδι στο Σκράντον ήταν ένα μεγάλο λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Merezhko, σε δηλώσεις που επικαλούνται οι Financial Times.
Ο βουλευτής εκτίμησε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «προδόθηκε» από έναν από τους αξιωματούχους του προεδρικού γραφείου ή της ουκρανικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν υπήρχε επείγουσα ανάγκη να επισκεφθεί ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επισημαίνεται ότι ο Zelensky επισκέφθηκε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Σκράντον στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο Ουκρανός πολιτικός συνοδευόταν αποκλειστικά από εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος.
Αργότερα, η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής του Κογκρέσου των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Biden χρησιμοποίησε κεφάλαια φορολογουμένων για να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού του Zelensky στην Πενσυλβάνια.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk υποστήριξε ότι η επίσκεψη του Zelenskyu σε εργοστάσιο όπλων στην Πενσυλβάνια θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρέμβαση μιας ξένης δύναμης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης