Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πίσω από Trump – Εκρηκτική… συνάντηση με Zelensky στη Νέα Υόρκη

Ένα βήμα πίσω από Trump – Εκρηκτική… συνάντηση με Zelensky στη Νέα Υόρκη
Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, τόσοι πολλοί θάνατοι, τόσο μεγάλη καταστροφή είπε ο Trump
Αν και τα προηγούμενα 24ωρα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump άφηνε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, τελικά υπαναχώρησε μια και ανακοίνωσε πως η συνάντηση θα γίνει.
«Όπως γνωρίζετε, ο Zelensky έχει ζητήσει να με συναντήσει.
Θα τον συναντήσω αύριο το πρωί περί τις 09:45 (στις 16:45 ώρα Ελλάδας) στον Trump Tower» ανακοίνωσε ο Trump λίγες ώρες αφότου ο Zelensky είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden και με την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών, Kamala Harris και αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 8 δισ δολαρίων.
«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.
Τόσοι πολλοί θάνατοι, τόσο μεγάλη καταστροφή.
Είναι κάτι τρομακτικό» είπε ο Trump, ο οποίος φέρεται να είχε εκνευριστεί με δηλώσεις του Zelensky σε αμερικανικές εφημερίδες και ΜΜΕ, στις οποίες αμφισβητούσε πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιλύσει το ουκρανικό ζήτημα.
«Δεν ξέρει στα αλήθεια πώς να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο» είχε πει ο Zelensky, δήλωση που εν πολλοίς ακύρωνε τις δημόσιες δεσμεύσεις Trump ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εκρηκτική συνάντηση

Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια εκρηκτική συνάντηση, αν ληφθούν υπόψη και τα όσα έχει πει τις τελευταίες ώρες ο Trump κατά του Zelensky.
Ο Trump χαρακτήρισε τον Zelensky ως τον καλύτερο… έμπορο στον πλανήτη, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ, φεύγει… με 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία» υποστήριξε ο Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Βόρεια Καρολίνα.
Όπως είπε, εάν επανεκλεγεί η βοήθεια αυτή προς την Ουκρανία θα σταματήσει.
«Τόσοι νεκροί (...)
Η όποια συμφωνία, ακόμα και η χειρότερη συμφωνία, θα ήταν καλύτερη από αυτό που έχετε τώρα» είπε ο Trump, αναφέροντας πως «η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη».

Αδύνατη η ανοικοδόμηση

«Δεν είναι δυνατό να ανοικοδομηθεί.
Θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ανοικοδομηθεί.
Δεν θα υπήρχαν αρκετά χρήματα ακόμη κι αν μαζευόταν όλος ο πλανήτης μαζί» υπογράμμισε ο Trump, επικρίνοντας την κυβέρνηση Biden, η οποία επανέλαβε πως έχει δεσμευτεί να διαθέσει όλους τους δυνατούς πόρους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Απέναντι σε αυτή τη στάση της κυβέρνησης Biden, o Trump κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να στείλει Αμερικάνους στρατιώτες στην Ουκρανία.
«Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ώσπου να στείλουν παιδιά από την Αμερική να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Δεν θα στείλουμε στρατιώτες μας να σκοτωθούν στην άλλη μεριά του ωκεανού» είπε ο Trump, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης