Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στοπ» από τη Νορβηγία στους μετανάστες από ασφαλείς περιοχές της Ουκρανίας

«Στοπ» από τη Νορβηγία στους μετανάστες από ασφαλείς περιοχές της Ουκρανίας
Οι περιοχές που αναγνωρίζονται επί του παρόντος ως ασφαλείς είναι οι πόλεις Lviv, Volyn, Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Ternopil και Rivne
Η νορβηγική κυβέρνηση αναθεώρησε τους κανόνες για τους πρόσφυγες από ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, που η Νορβηγική Αρχή Μετανάστευσης έκρινε ως ασφαλείς ζώνες.
Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι πρόσφυγες δεν θα είναι πλέον επιλέξιμοι για συλλογική προστασία, δεν θα απολαμβάνουν τα σχετικά προνόμια από το νορβηγικό κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη ρωσική έκδοση του ιστότοπου της αρχής, από τις 28 Σεπτεμβρίου 2024, οι πολίτες που ζουν σε αυτές τις ουκρανικές περιοχές δεν θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν αίτηση για συλλογικό άσυλο στη Νορβηγία.
Οι περιοχές που αναγνωρίζονται επί του παρόντος ως ασφαλείς είναι οι πόλεις Lviv, Volyn, Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Ternopil και Rivne.
Τώρα, εάν ένας κάτοικος αυτών των περιοχών υποβάλει αίτηση για άσυλο, οι νορβηγικές αρχές θα εξετάσουν εάν το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις κατά περίπτωση.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις για την ατομική προστασία είναι πολύ πιο αυστηρές από ό,τι για τη συλλογική προστασία.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τη μείωση του αριθμού των Ουκρανών προσφύγων που φτάνουν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιδομάτων παιδιών και των περιορισμών στα ταξίδια μεταξύ Νορβηγίας και Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης