Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Κανείς ικανός για να σταματήσει τον Netanyahu - Ασκούμε κάθε διπλωματική πίεση για κατάπαυση του πυρός

Borrell (EE): Κανείς ικανός για να σταματήσει τον Netanyahu - Ασκούμε κάθε διπλωματική πίεση για κατάπαυση του πυρός
«Οδεύουμε προς έναν μακρύ πόλεμο», προέβλεψε ο Borrell
«Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Netanyahu ούτε στη Γάζα, ούτε στη Δυτική Όχθη» , δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell.
Ο Borrell μιλώντας στην έδρα του ΟΗΕ υποστήριξε ότι «κανείς», ούτε καν οι ΗΠΑ, δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, στους πολέμους με τη Hamas στη Γάζα και με τη Hezbollah στον Λίβανο.
«Ασκούμε κάθε διπλωματική πίεση για κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το προηγούμενο 24ωρο.
Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Netanyahu είχε απειλήσει ότι θα πλήξει το Ιράν σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί επίθεση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον της παλαιστινιακής Hamas στη Γάζα και της φιλοϊρανικής Hezbollah στον Λίβανο μέχρι να φθάσει στη νίκη.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν μπαράζ αεροπορικών επιδρομών τη νύχτα της Παρασκευής 27/9 προς Σάββατο 28/9 στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου, λίγες ώρες μετά το πλήγμα που είχε στόχο το «αρχηγείο» της Hezbollah. Ήδη, η κλιμάκωση έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία.
«Οδεύουμε προς έναν μακρύ πόλεμο», προέβλεψε ο Borrell, ο οποίος τη Δευτέρα είχε προειδοποιήσει πως ο Λίβανος βρίσκεται «στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης