Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Ryabkov: Η Ρωσία παρακολουθεί την αντίδραση της Δύσης στις αλλαγές του πυρηνικού δόγματος

Sergei Ryabkov: Η Ρωσία παρακολουθεί την αντίδραση της Δύσης στις αλλαγές του πυρηνικού δόγματος
Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος με την υποστήριξη μιας πυρηνικής δύναμης θα θεωρηθεί ως κοινή τους επίθεση
Η Ρωσία παρακολουθεί την αντίδραση της Δύσης στις αλλαγές του πυρηνικού δόγματος, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov.
«Όταν εκδοθεί το διάταγμα που εγκρίνει τις «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής», τότε θα είναι δυνατό να μιλήσουμε για αντίληψη της νέας κατάστασης. Αλλά καταγράψαμε την πρώτη αντίδραση», τόνισε ο Sergei Ryabkov.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Putin στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή, ανακοίνωσε την ενημέρωση των «Βασικών αρχών της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».
Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος με την υποστήριξη μιας πυρηνικής δύναμης θα θεωρηθεί ως κοινή τους επίθεση.
Η Ρωσία επιφυλάσσεται επίσης του δικαιώματος χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης, ακόμη και εάν ο εχθρός, χρησιμοποιώντας συμβατικά όπλα, αποτελεί κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία, πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.
Όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Peskov οι «λογικοί αρχηγοί κρατών» είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα των δηλώσεων του Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης