Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προμήνυμα ... λευκής πετσέτας από το Πεντάγωνο: Τα όπλα που προορίζονται για Ισραήλ και Ουκρανία στερεύουν...

Προμήνυμα ... λευκής πετσέτας από το Πεντάγωνο: Τα όπλα που προορίζονται για Ισραήλ και Ουκρανία στερεύουν...
«Αυτή είναι μια δίκαιη εκτίμηση — τα αποθέματά μας δεν είναι απεριόριστα», ξεκαθάρισε η Sabrina Singh, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ
Το Πεντάγωνο έστειλε σαφές μήνυμα προς Τελ Αβίβ και Κίεβο τονίζοντας με νόημα ότι τα αποθέματα στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και το Ισραήλ εξαντλούνται.
«Αυτή είναι μια δίκαιη εκτίμηση — τα αποθέματά μας δεν είναι απεριόριστα. Έχετε δει να ζητάμε επιπλέον πακέτα βοήθειας [ενν. από το Κογκρέσο] για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και το Ισραήλ, άλλωστε», δήλωσε η Sabrina Singh, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι το υπουργείο των ΗΠΑ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα κατά την αποκατάσταση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης.
Επισημαίνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, προανήγγειλε ότι θα σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ.
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με αυτά τα νέα.
Από την πλευρά της, η Γερμανία ανακοίνωσε κι αυτή τον τερματισμό των παραδόσεων μεγάλου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης