Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινοπραξία της ιταλικής Leonardo με τη γερμανική Rheinmetall για την κατασκευή αρμάτων μάχης

Κοινοπραξία της ιταλικής Leonardo με τη γερμανική Rheinmetall για την κατασκευή αρμάτων μάχης
Η Leonardo και η Rheinmetall θα είναι ισότιμοι μέτοχοι στη νέα εταιρεία
Κοινοπραξία για την κατασκευή αρμάτων μάχης συνέστησαν ο γίγαντας της αμυντικής βιομηχανίας στη Γερμανία, Rheinmetall και η ιταλική Leonardo.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall (Γερμανία), Armin Papperger, και ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo (Ιταλία), Roberto Cingolani, σφράγισαν την ίδρυση της κοινής επιχείρησης στη Ρώμη.
«Η Leonardo και η Rheinmetall αποφάσισαν να ιδρύσουν κοινή επιχείρηση με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού πυρήνα για την ανάπτυξη και την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων μάχης στην Ευρώπη.
Οι εταιρείες είχαν ήδη υπογράψει αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) στη Ρώμη στις αρχές Ιουλίου 2024» ανέφερε η εταιρεία.
Η Leonardo και η Rheinmetall θα είναι ισότιμοι μέτοχοι στη νέα εταιρεία, η οποία θα ονομάζεται Leonardo Rheinmetall Military Vehicles (LRMV) και θα εδρεύει στη βορειοδυτική ιταλική πόλη La Spezia.
«Ο πρωταρχικός στόχος της κοινής επιχείρησης είναι η βιομηχανική ανάπτυξη και η εμπορία του νέου ιταλικού κύριου άρματος μάχης (MBT) και της νέας πλατφόρμας Lynx για το πρόγραμμα Armored Infantry Combat System (AICS)», είπε η Leonardo.
Ο CEO της Rheinmetall, Armin Papperger, περιέγραψε την κοινοπραξία ως «μια νέα αξία στην ευρωπαϊκή παραγωγή τανκς», προσθέτοντας ότι η νέα εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ιταλική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης