Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεωρία χάους – Συμβιβασμό προτείνουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία ζητάει άνευ όρων παράδοση Ουκρανίας.... τέλειο σκηνικό Αρμαγεδδώνα

Θεωρία χάους – Συμβιβασμό προτείνουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία ζητάει άνευ όρων παράδοση Ουκρανίας.... τέλειο σκηνικό Αρμαγεδδώνα
Οι ΗΠΑ μεταξύ κλιμάκωσης ή συνθηκολόγησης... προφανώς δεν θα δεχθούν συνθηκολόγηση στο Ουκρανικό - Το αμερικανικό σχέδιο συμβιβασμού με την Ρωσία στο Ουκρανικό... θα απορριφθεί από τον Putin
Ποιος προέβλεψε ότι η καταστροφή στην κυριολεξία Αρμαγεδδών του κόσμου θα έρθει σε 3 μήνες;
Επίσης γιατί κορυφαίος αμερικανός στρατηγός τον αποκαλεί επικίνδυνο;
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Trump πήγε σε περιοδεία σε μια πολιτεία όπου η πλειοψηφία δεν τον αντέχει και προειδοποίησε ότι η αποκάλυψη είναι κοντά - απομένουν τρεις με τέσσερις μήνες:
«Η ανησυχία μου για τους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες είναι ότι θα καταλήξουμε σε παγκόσμιο πόλεμο λόγω των ανθρώπων που κυβερνούν τις ΗΠΑ».
Ωστόσο, όπως υπόσχεται ο Trump, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, δεν θα υπάρξει παγκόσμια σφαγή.
Επιπλέον, θα επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα «τερματίσει το χάος στη Μέση Ανατολή».

Θέλετε την ανίκανη Kamala Harris ή τον Trump που θα τα φτιάξει όλα;

Αυτό είναι το τυπικό ρεπερτόριο του Trump.
Αντί για «Make America Great Again», το σύνθημα είναι αυτοί ή εγώ.
Αυτό που εννοεί ο Ρεπουμπλικάνος είναι ότι η αντίπαλός του, η Kamala Harris, είναι ανίκανη γελαστή με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και θα φέρει την καταστροφή στον πλανήτη αν γίνει πρόεδρος ή θα έρθει ο Trump και θα τα φτιάξει όλα.
Αυτό Λειτουργεί.
Πρόσφατες εθνικές δημοσκοπήσεις έδειξαν ισοπαλία για τους υποψηφίους, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος Trump προηγείται της Kamala Harris στις περισσότερες σημαντικές πολιτείες - τις λεγόμενες αναποφάσιστες.
Επιπλέον, οι ερωτηθέντες προτιμούν σταθερά τον Trump σε θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και της ουκρανικής σύγκρουσης.
Αλλά η Kamala Harris ηγείται σε θέσεις όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

Τρόμαξαν

Κάποια από αυτά τρόμαξαν τους αμερικανούς: βοήθησε και ο Trump με τις αποκαλυπτικές του προβλέψεις…
Σε κάθε περίπτωση, ο δισεκατομμυριούχος Trump μπόρεσε, χρησιμοποιώντας τα κλισέ των πολιτικών επιστημόνων, να αντιστρέψει την αρνητική τάση: στις αρχές του φθινοπώρου, ήταν αισθητά πίσω από την Kamala Harris.
Γενικά, ο συνηθισμένος εκλογικός αγώνας.

Είναι πιθανή μια… αποκάλυψη δηλαδή καταστροφή;

Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν σημαίνει ότι μια κρίση ισοδύναμη με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή τον πρώτο πυρηνικό δεν θα συμβεί σίγουρα σε τρεις ή τέσσερις μήνες.
Μόνο η εκλογή του Trump δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση: ο ίδιος θα μπορούσε εύκολα να γίνει η αιτία μιας τέτοιας κρίσης.
Στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής, ο Trump λέει απλά ψέματα. Ο κύριος λόγος για το χάος εκεί είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu, ο οποίος παραβιάζει όλο και περισσότερες κόκκινες γραμμές στη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και το Ιράν, παρά τη διαμαρτυρία της Ουάσιγκτον, όπου ο πόλεμος κάνει ζημιά στην εκστρατεία της Kamala Harris.
Ο Netanyahu έχει τα δικά του κίνητρα.
Το τέλος του πολέμου για τον Netanyahu σημαίνει πιθανώς την απώλεια της εξουσίας στο Ισραήλ και το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και η επιθυμία να καταστρέψει περισσότερους εχθρούς τον έχει ποτίσει με μίσος, γιατί μέχρι στιγμής το Ισραήλ κερδίζει – σε γενικές γραμμές - όλες τις μάχες στις οποίες έχει μπει.
Και το πιο σημαντικό: θεωρεί τον Biden «κουτσή πάπια» και περιμένει τον Trump, ο οποίος ήταν ο πιο φιλο-ισραηλινός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Με ένα τέτοιο άτομο στην Ουάσιγκτον, μπορείς να περάσεις ακόμα περισσότερες κόκκινες γραμμές.
Εάν ο Trump πραγματικά ελπίζει να «σταματήσει το χάος», τότε βασίζεται στην ακαταμάχητη θέση του και στις καλές σχέσεις του με τον Netanyahu.
Ο πραγματικός Netanyahu ξέρει ότι ο Trump σίγουρα δεν θα προδώσει το Ισραήλ, ότι κι αν κάνει το τελευταίο.
Όσον αφορά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, αφήνει τον κύριο αντίπαλο της Ρωσίας (αυτός δεν είναι ο Biden ή η Kamala Harris, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες ως κράτος) δεν έχει πολλές επιλογές και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.
Τόσο ο Trump όσο και η Kamala Harris θα ήθελαν να υπαγορεύσουν από θέση ισχύος τους όρους τους στην Ρωσία.
Αλλά αυτό δεν είναι ορατό - η Ουκρανία απέτυχε.

Πρώτον, η απώλεια του Krasnoarmeysk ή Pokrovsk είναι επικείμενη, και αυτό είναι μοιραίο για την ουκρανική χαλυβουργία.

Δεύτερον, η περιπέτεια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk αποτυγχάνει και θα αποσυρθούν.

Τρίτον, το κυνήγι των Ουκρανών έχει φτάσει σε νέο επίπεδο: οι άνδρες πιάνονται κυριολεκτικά παντού και ήδη απειλούνται με επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα, μετατρέποντας τις ουκρανικές πόλεις σε γυναικεία βασίλεια

Για να μην αποτύχει το αμερικανικό-ουκρανικό σχέδιο, κάτι πρέπει να γίνει - δεν έχει σημασία αν είναι ο Trump ή Kamala Harris.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορούμε να περιμένουμε και από τους δύο κάποιου είδους συμφωνία που θα προσφερθεί στη Ρωσία για να παγώσει η σύγκρουση, ώστε η Ουκρανία και οι χορηγοί της να κάνουν ένα διάλειμμα.

Το αμερικανικό σχέδιο συμβιβασμού με την Ρωσία στο Ουκρανικό

Ωστόσο, η αποδοχή όλων των όρων της Ρωσίας σε αυτή την περίπτωση είναι μοιραία συνθηκολόγηση για τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, επομένως η Αμερική θα εκπονήσει ένα σχέδιο που μόνο εν μέρει θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Ρωσίας.
Ένα είδος «συμβιβασμού».
Προφανώς, η Ρωσία θα διατηρήσει τον έλεγχο σε εκείνα τα εδάφη που ο στρατός της θα έχει καταλάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Είναι επίσης προφανές ότι η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίζει επίσημα την αλλαγή των συνόρων.
Η Ρωσία θα λάβει από την Ουκρανία μια υπόσχεση να μην παραβιάσει την επίλυση της εδαφικής διαφοράς με τη βία, και η Ουκρανία από τη Δύση θα λάβει ορισμένες εγγυήσεις ασφαλείας που συνεπάγονται τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, εάν αυτή επαναληφθεί.
Αν κρίνουμε από τις διαρροές, αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να προσφέρει η Αμερική μέχρι στιγμής.
Επιπλέον, οι περιβόητες «εγγυήσεις ασφαλείας» είναι μια πρόσκληση προς την Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ (σύμφωνα με το σχέδιο της γραμματείας του ΝΑΤΟ).
Σε κάθε περίπτωση, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το βασικό αίτημα της Ρωσίας για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας.

Η Ρωσία νομοτελειακά θα απορρίψει τα σχέδια συμβιβασμού των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Αυτό σημαίνει ότι η άρνηση της Ρωσίας είναι προκαθορισμένη, επομένως η πρόταση θα υποστηριχθεί από μια απειλή όπως «αν δεν συμφωνήσει η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες».
Και σε αυτή την περίπτωση τόσο ο Trump όσο και η Kamala Harris δεν έχουν πολλές επιλογές… ένα σενάριο κλιμάκωσης θα έρθει στο προσκήνιο στο οποίο ορισμένες από τις απαιτήσεις του Zelensky θα ικανοποιηθούν…
Είναι απίθανο να δοθούν νέα όπλα αλλά μάλλον για άρση των περιορισμών στη χρήση υφιστάμενων, δηλαδή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος.
Κάτι που επαναφέρει τους πάντες στην προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου Putin, ο οποίος τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί ως κοινή επίθεση της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, επειδή μόνο οι ειδικοί του ΝΑΤΟ μπορούν να καθορίσουν στόχους σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνοήσουν αυτήν την προειδοποίηση, η Ευρώπη θα βρεθεί στην πραγματικότητα στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.
Αυτό δεν θα συμβεί πριν από τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 και είναι απίθανο να συμβεί πριν από την αλλαγή της αλλαγής στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο 2025, αλλά μετά από αυτήν η ανταλλαγή θέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ… που θα είναι αρκετά σύντομη.

Οι Ουκρανοί απελπισμένοι μεν αλλά ακόμη αντέχουν

Οι Ουκρανοί δεν είναι ακόμη αρκετά απελπισμένοι, και δεν έχουν χάσει αρκετά στη Δύση, ώστε να υποχωρήσουν στις Ρωσικές θέσεις.
Αλλά ο Trump μάταια πιστεύει ότι η Ρωσία θα υποχωρήσει λόγω της πειθούς του η Ρωσία απλά δεν θα υποχωρήσει από τα εθνικά της συμφέροντα.
Ο ευαίσθητος και παρορμητικός δισεκατομμυριούχος είναι ακόμη πιο πιθανό να ενεργήσει από θέση δύναμης και απειλών περισσότερο από την Kamala Harris.
Γιατί τουλάχιστον δεν δίνει δεκάρα για την Ουκρανία.

Οι δυτικές τρέλες – Κλιμάκωση ή συνθηκολόγηση

Λόγω των τρελών και με αυτοπεποίθηση ενεργειών της Δύσης, βρισκόμαστε εμπρός σε μια στρατιωτική σύγκρουση, η οποία πλέον είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
Οποιοσδήποτε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ κλιμάκωσης και συνθηκολόγησης.
Και ο καθένας είναι πιο κοντά στο να απορρίψει τη συνθηκολόγηση για λόγους τόσο πολιτικούς όσο και προσωπικούς.
Ο Trump λέει ότι η Kamala Harris θα ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα, και οι δύο είναι εξίσου επικίνδυνοι

Ο Στρατηγός Mark Milley θεωρεί τον Trump τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός στρατηγός Mark Milley, ο πρώην πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου του Αμερικανικού Στρατού που υπηρέτησε κατά την προεδρία του Trump, πρόσφατα τον αποκάλεσε «φασίστα μέχρι τον πυρήνα» και τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο βιβλίο του Woodward αποκαλύπτει ότι ο στρατηγός Milley επέμεινε να συναντηθεί με τον γενικό εισαγγελέα Merrick Garland για να τον παροτρύνει να διερευνήσει τα ακροδεξιά κινήματα που είναι υποστηρικτές του Trump μετά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης