Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte: Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ… κάποια μέρα – Μελετάμε το σχέδιο Zelensky

Rutte: Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ… κάποια μέρα – Μελετάμε το σχέδιο Zelensky
«Είναι σαφές ότι μια μέρα η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και συζητάμε πώς να φέρουμε αυτή τη στιγμή πιο κοντά», είπε αόριστα ο Rutte
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία μια μέρα θα γίνει μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και αυτό θα συμβεί όταν έρθει η ώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ συζητά τρόπους για να φέρει πιο κοντά την ημερομηνία της ένταξης.
«Είναι σαφές ότι μια μέρα η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και συζητάμε πώς να φέρουμε αυτή τη στιγμή πιο κοντά», είπε ο Rutte.
Απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο νίκης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky τόνισε ότι το έγγραφο ελήφθη υπόψη και μελετάται.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι το σχέδιο περιέχει πολλά σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν κατά τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους δεν θα γίνουν γνωστά στο κοινό.
Σύμφωνα με τον Rutte οι συμφωνίες, που εφαρμόζονται από κοινού από το ΝΑΤΟ και το Κίεβο, βοηθούν την Ουκρανία να είναι έτοιμη να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ο Zelensky παρουσίασε το σχέδιό του στις 16 Οκτωβρίου σε μία συνεδρίαση της ουκρανικής Βουλής, το οποίο περιέχει σημεία που, σύμφωνα με το Κίεβο, θα επιλύσουν τη σύγκρουση.
Νωρίτερα, ο Rutte είπε ότι το κύριο κίνητρο της στρατηγικής του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία είναι η επιθυμία για το Κίεβο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα «από θέση ισχύος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης