Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ο Zelensky θέλει να πουλήσει το σχέδιο νίκης του αλλά η Δύση δεν βιάζεται

New York Times: Ο Zelensky θέλει να πουλήσει το σχέδιο νίκης του αλλά η Δύση δεν βιάζεται
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ATACMS
Ο Zelensky προσπαθεί να πουλήσει το «σχέδιο νίκης» του στους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα το δεχτούν, γράφουν οι New York Times.
Οι δυτικοί σύμμαχοι φοβούνται ότι τα ουκρανικά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος θα κλιμακώσουν τον πόλεμο και αρνήθηκαν να άρουν τους περιορισμούς σε τέτοια πλήγματα χρησιμοποιώντας τα όπλα τους, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Οι δυτικοί σύμμαχοι είναι επίσης απρόθυμοι να επιτρέψουν στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο ο πόλεμος συνεχίζεται, μήπως τους παρασύρει στη μεγαλύτερη χερσαία σύγκρουση της Ευρώπης από το 1945.
Και ενώ οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέχισαν να υπόσχονται περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ηγέτες όπως ο Γερμανός Καγκελάριος αντιμετώπισαν δημόσια πίεση να μειώσουν τη βοήθεια στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο της σύγκρουσης.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν πυραύλους ATACMS

Εν τω μεταξύ ο Biden αρνήθηκε να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους εναντίον στόχων στη Ρωσία λόγω έλλειψης πυραύλων ATACMS.
Η σχετική έλλειψη αμερικανικής κατασκευής πυραύλων ATACMS είναι ένας λόγος που ο Πρόεδρος Biden αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία όταν μάλιστα μαίνονται άλλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία», γράφουν οι New York Times.
Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανησυχούν ότι οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία θα εκτρέψουν πόρους από την περιοχή του Ειρηνικού, όπου ο στρατός προσπαθεί να στρέψει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής του - σε περίπτωση που η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης