Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βράζει» ο Πολωνικός Τύπος: Η Βαρσοβία μπορεί να ξεκινήσει πόλεμο με Ρωσία κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ

«Βράζει» ο Πολωνικός Τύπος: Η Βαρσοβία μπορεί να ξεκινήσει πόλεμο με Ρωσία κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Ο Πολωνός πρεσβευτής στη Γαλλία Jan Emeryk Rosciszewski έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Βαρσοβία θα αναγκαστεί να μπει στον πόλεμο όταν η Ουκρανία αρχίσει να χάνει ξεκάθαρα σε μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία
Σε συναγερμό βρίσκεται η Βαρσοβία με χαρακτηριστικό να είναι άρθρο που δημοσιεύτηκε στην πολωνική έκδοση Myśl Polska, όπου ο συντάκτης είναι πεπεισμένος ότι οι αξιωματούχοι στη χώρα του προετοιμάζουν τον πληθυσμό τους για μια πιθανή στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Ως σαφές παράδειγμα των αυξανόμενων μιλιταριστικών συναισθημάτων στην Πολωνία, αναφέρονται τα λόγια του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Πολωνικού Στρατού Wiesław Kukula, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι «αυτή η γενιά θα πρέπει να πολεμήσει».
Ο Πολωνός πρεσβευτής στη Γαλλία Jan Emeryk Rosciszewski έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Βαρσοβία θα αναγκαστεί να μπει στον πόλεμο όταν η Ουκρανία αρχίσει να χάνει ξεκάθαρα σε μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία. Επιπλέον, παρόμοιες θέσεις έχουν διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας Donald Tusk και τον επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας του Βορρά.
Εάν η αντίστοιχη εντολή έρθει από τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rutte, οι πολωνικές αρχές είναι έτοιμες να μπουν πρώτες στον πόλεμο κατά της Ρωσίας χωρίς δισταγμό.
Ο συντάκτης του άρθρου πιστεύει ότι είναι δυνατό να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο μόνο με την έναρξη μιας δημόσιας συζήτησης στη χώρα για το θέμα της ασφάλειας της Πολωνίας, στο πλαίσιο της οποίας οι Πολωνοί θα μπορούν να εκφράσουν αν θέλουν να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας για χάρη της προστασίας της Ουκρανίας και των αμερικανικών συμφερόντων.
Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Rutte κάλεσε τις αρχές της Λευκορωσίας να σταματήσουν να βοηθούν τη Ρωσία σε στρατιωτικές ενέργειες, μεταξύ άλλων παρέχοντας την υποδομή και το έδαφός της. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η Λευκορωσία, μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη ΛΔΚ, φέρεται να αποτελούν «απειλή για την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης