Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράνοια στις ΗΠΑ - «Επικήρυξαν» με 10 εκατομμύρια δολάρια το ρωσικό Blog Rybar – Το τρολάρισμα των Ρώσων

Παράνοια στις ΗΠΑ - «Επικήρυξαν» με 10 εκατομμύρια δολάρια το ρωσικό Blog Rybar – Το τρολάρισμα των Ρώσων
Πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι παρακολουθούν τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί το Rybar σχετικά με την ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως προσφέρουν αμοιβή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το ρωσικό blog Rybar, το οποίο, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.
Εννέα πρόσωπα κατονομάζονται σε ανακοίνωση του προγράμματος Rewards for Justice, «αντιτρομοκρατικού» εγχειρήματος για τη συλλογή πληροφοριών, υπ’ ευθύνη του State Department,
Ανάμεσα στους υπόπτους που κατηγορούνται ότι διεξάγουν «επιχειρήσεις επιβλαβούς επηρεασμού» του Rybar φιγουράρει Mikhail Zvinchuk , ο ιδρυτής του μπλογκ και καναλιού στην πλατφόρμα Telegram, που θεωρείται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον ρωσικό στρατό.
Πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι παρακολουθούν τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί το Rybar σχετικά με την ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία.
Όμως, συμφώνα με τις αμερικανικές αρχές, το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν περιορίζεται σ’ αυτό.
«Το Rybar διαχειρίζεται σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τα κανάλια προπαγάνδας #HOLDTHELINE και #STANDWTHTEXAS που προωθούν πολιτικά συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το πρόγραμμα Rewards for Justice.
Κατά την ανακοίνωσή του, το Rybar προσπαθεί να «σπείρει διχόνοια, να υποκινήσει κοινωνικές διαιρέσεις, να πυροδοτήσει κομματικούς και φυλετικούς διχασμούς και να ενθαρρύνει το μίσος και τη βία στις ΗΠΑ».

«Εδώ είμαστε… πληρώστε μας»

Σε μια βίντεο-απάντηση στην ανακοίνωση της αμοιβής για την παροχή πληροφοριών, ο διευθυντής του Rybar, Mikhail Zvinchuk , αρνήθηκε ότι το μέσο χρησιμοποιείται για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές και έδωσε τη διεύθυνσή του στη Μόσχα.
Το δίκτυο Rybar ανακοίνωσε ότι αναμένει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει την… πληρωμή σε αντάλλαγμα για τη διεύθυνση, μέσω άμεσης μεταφοράς χρημάτων, στον ιστότοπο του Rybar ή σε κρυπτονόμισμα.

Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο υποτίθεται αυξημένης ανησυχίας για την ξένη παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2024. Παράλληλα, η Ρωσία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την εμπλοκή της σε εκλογικές αναμετρήσεις δυτικών χωρών, και αυτή η υπόθεση ενισχύει τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη επιρροή της στις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ.
Η αμερικανική κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο είπε ότι η Μόσχα έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει τις επερχόμενες εκλογές και να ενισχύσει την επιρροή του Κρεμλίνου με τη δημιουργία πολλών δεκάδων διαδικτυακών τομέων που χρησιμοποιούνται για τη «κρυφή διάδοση της ρωσικής κυβερνητικής προπαγάνδας».=
Ως μέρος της καταστολής αυτών των ενεργειών, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στον ρωσικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RT και τη διοίκησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης