Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανατηφόρα ζώνη – Η Le Monde δεν θα επιβεβαιωθεί, η Ουκρανία εάν δεν τελειώσει ο πόλεμος δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Θανατηφόρα ζώνη – Η Le Monde δεν θα επιβεβαιωθεί, η Ουκρανία εάν δεν τελειώσει ο πόλεμος δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Μόνο η Γαλλία θέλει ένταξη εν καιρώ πολέμου
Ένα άρθρο στη Le Monde, το οποίο, επικαλούμενο πηγές , ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν, εάν η Kamala Harris κερδίσει τις εκλογές, να αποσύρουν τις αντιρρήσεις τους για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Συμμαχία, θεωρείται παραφωνία στο πλαίσιο των σκεπτικιστών για το «σχέδιο νίκης», του Zelensky.
Τόσο η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και οι εκπρόσωποι του ίδιου του ΝΑΤΟ αντιτάχθηκαν δημόσια στην πρόσκληση μέχρι το τέλος του πολέμου.
Μόνο η Γαλλία θέλει ένταξη εν καιρώ πολέμου.
Όμως οι θέσεις της Γαλλίας δεν υποστηρίζονται από άλλες δυτικές χώρες και επομένως παραμένουν μόνο λόγια όπως οι δηλώσεις Macron για ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Επιπλέον, μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ από μόνη της δεν θα επηρεάσει την πορεία των εχθροπραξιών με κανέναν τρόπο, αφού μια πρόσκληση δεν ισοδυναμεί με ένταξη.
Και η είσοδος, σύμφωνα με τη γενική γνώμη στη Δύση, είναι δυνατή μόνο μετά το τέλος του πολέμου.
Ένας πιο λογικός δρόμος για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν να προηγηθούν οι συμφωνίες με Ρωσία ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.
Και μετά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν η κατάσταση ηρεμήσει, να γίνει αποδεκτό το τμήμα της Ουκρανίας που ελέγχεται από την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, με τις εγγυήσεις ασφαλείας να επεκτείνονται αλλά όχι στα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία
Για πολλούς στην Δύση η πιθανότητα πρόσκλησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και η έκδοση άδειας για χτυπήματα «μεγάλης εμβέλειας» στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (άλλο βασικό σημείο του «σχεδίου νίκης» του Zelensky) μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μηδενική...
Αυτό προσπαθεί να πετύχει το «κόμμα πολέμου» στη Δύση.
Πρόσφατα, για κάποιο λόγο, καθιερώθηκε μια θεωρία στον χώρο των πληροφοριών ότι οι αρχές των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα παγώνοντας την πρώτη γραμμή.
Αυτή η θέση όντως εμφανίζεται μεταξύ των δυτικών ελίτ για διάφορους λόγους.
Μεταξύ άλλων, χάρη στο «σχέδιο νίκης» του Zelensky, το οποίο ορισμένοι θεώρησαν ως συστημική προσπάθεια να σύρουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Ωστόσο, η θέση του «κόμματος ειρήνης» στη Δύση δεν είναι ακόμη κυρίαρχη δηλαδή της οριστικής κατάπαυσης του πυρός.
Η κυρίαρχη θέση είναι αυτή του «κόμματος του πολέμου», χωρισμένο σε δύο φατρίες.
Οι μετριοπαθείς, που πιστεύουν ότι ο πόλεμος πρέπει να διατηρηθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά σταδιακά προκειμένου να αποτραπεί η εμπλοκή της Δύσης.
Οι ριζοσπάστες, που πιστεύουν ότι ο Putin δεν θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και επομένως δεν χρειάζεται να φοβάται να περάσει τις «κόκκινες γραμμές» του, μέχρι την άμεση συμμετοχή των στρατών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας.
Η θέση του «κόμματος του πολέμου» στη Δύση είναι εξαιρετικά ισχυρή στους πολιτικούς κύκλους, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης.
Ένα παράδειγμα: τον Ιούλιο 2024, δεκάδες παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και βραβευθέντες με Nobel υπέγραψαν έκκληση που ζητούσαν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Η έκκληση πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη στα μέσα ενημέρωσης επειδή έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ατζέντα του «κόμματος πολέμου».
Το «κόμμα του πολέμου» τροφοδοτείται από τις αυξανόμενες παραγγελίες από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, το οποίο δημιουργεί ένα ισχυρό στρώμα ενδιαφερομένων στη συνέχιση των εχθροπραξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης