Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Politico: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ του Donald Trump

Βόμβα Politico: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ του Donald Trump
Η Ένωση έχει ήδη σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων απέναντι στις ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και κυρώσεις, όπως αποκαλύπτει το Politico
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «εμπορικού πολέμου» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πυροδοτήσουν εφόσον ο Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές.
Η Ένωση έχει ήδη σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και κυρώσεις, όπως αποκαλύπτει το Politico.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου, ανώνυμος Ευρωπαίος διπλωμάτης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εν λόγω σχεδίου.
Όπως επεσήμανε η διπλωματική πηγή της ΕΕ, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά, θα ληφθούν άμεσα μέτρα αντιποίνων.
Ωστόσο, η φύση και η ένταση των σχετικών αντίμετρων δεν διευκρινίζεται ακόμη από τις Βρυξέλλες.
«Οι Βρυξέλλες έχουν ετοιμάσει μια λίστα με αντίμετρα, και μέσω αυτών, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα κερδίσουν αυτόν τον εμπορικό πόλεμο», δήλωσε στο Politico έτερος διπλωμάτης που κλήθηκε να σχολιάσει τον σχεδιασμό της ΕΕ.
Διευκρινίζεται επίσης ότι στην πορεία του εμπορικού πολέμου, οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις με την πάροδο του χρόνου.
Κατά τη γνώμη τους, αυτό θα βοηθήσει να αναγκαστεί ο Trump να ξεκινήσει διάλογο και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αρκετοί αναλυτές έχουν υπογραμμίσει ότι η άνοδος του πρώην προέδρου στην εξουσία θα μπορούσε πράγματι να «σπάσει τη ραχοκοκαλιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικά αν οι χώρες της ΕΕ δεν παρουσιαστούν ενωμένες απέναντί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης