Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο μεγατόνων ΝΑΤΟ - Ουκρανίας στο Bryansk - Μισθοφόροι και Rangers των ΗΠΑ εισέβαλαν στη Ρωσία - Πώς ήρθε η συντριβή

Φιάσκο μεγατόνων ΝΑΤΟ - Ουκρανίας στο Bryansk - Μισθοφόροι και Rangers των ΗΠΑ εισέβαλαν στη Ρωσία - Πώς ήρθε η συντριβή
Η Ρωσία απάντησε άμεσα και συντριπτικά αφού, τουλάχιστον τέσσερις μισθοφόροι που προσπάθησαν τους να εισβάλουν παράνομα στη ρωσική περιφέρεια του Bryansk, έπεσαν τελικά νεκροί

Σε μια επιχείρηση που θύμισε την παράνομη εισβολή στο Kursk, αλλά κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, μια ομάδα αποτελούμενη από Ουκρανούς και μισθοφόρους σαμποτέρ, στους οποίους περιλαμβάνονταν ειδικοδυναμίτες του 75ου τάγματος Rangers των ΗΠΑ, προσπάθησε να εισβάλει παρανόμως στη ρωσική περιφέρεια του Bryansk. 
Η Ρωσία απάντησε άμεσα και συντριπικά αφού, τουλάχιστον τέσσερις μισθοφόροι που προσπάθησαν τους να εισβάλουν παράνομα στη ρωσική περιφέρεια του Bryansk, έπεσαν τελικά νεκροί από ρωσικά πυρά, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB.
«Στις 27 Οκτωβρίου, υπάλληλοι του Τμήματος Συνοριοφυλακής της FSB της περιφέρεια Bryansk, σε συνεργασία με μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ρωσικής Εθνοφρουράς, απέτρεψαν την προσπάθεια παραβίασης των ρωσικών συνόρων στην περιοχή Klimovsky από ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης», αναφέρει σχετικά η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.
«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, τέσσερις δολιοφθορείς εξουδετερώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι σαμποτέρ δέχθηκαν πλήγμα από πυραύλους, κατά την υποχώρησή, τους και υπέστησαν απώλειες», σημείωσε η FSB.
Επιπλέον, το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB της Ρωσίας υπογράμμισε πως τα μέλη της εξουδετερωμένης ομάδας σαμποτάζ ήταν πιθανότατα ξένοι μισθοφόροι.
«Στους νεκρούς εντοπίστηκαν ξένα όπλα, εξοπλισμός, επικοινωνιακές συσκευές, καθώς και προσωπικά αντικείμενα που υποδηλώνουν την προέλευσή τους από τρίτες χώρες, όπως μια σημαία του Καναδά, ένα βιβλίο προσευχής στα πολωνικά και ένα σημειωματάριο με σημειώσεις για τακτική εκπαίδευση στα αγγλικά», διευκρίνισε η FSB στοιχειοθετώντας πως επρόκειτο για ξένους μαχητές.
Τέλος, η FSB έκανε γνωστό πως στο σώμα ενός από τους στρατιώτες, που σκοτώθηκαν, βρέθηκε τατουάζ του 2ου Τάγματος, 75ου Συντάγματος Rangers και της Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων Αναγνώρισης Αλεξιπτωτιστών του Στρατού των ΗΠΑ.

H αιματηρή ιστορία του 75ου τάγματος Rangers των ΗΠΑ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, το 75ο Σύνταγμα Rangers είναι μία επίλεκτη μονάδα των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, αποτελούμενη από ειδικά εκπαιδευμένους και υψηλά καταρτισμένους στρατιώτες.
Ουσιαστικά, λειτουργεί ως εναέριο αναγνωριστικό σύνταγμα ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού.
Πρόκειται για μια ελαφριά δύναμη πεζικού, εξοπλισμένη με περιορισμένα βαρέα όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα.
Τα μέλη του συντάγματος εκπαιδεύονται προκειμένου να μεταφέρονται με οποιοδήποτε τρόπο — με αλεξίπτωτο, ελικόπτερο ή θαλάσσια μεταφορά - σε οποιοδήποτε μέρος.
Ένα από τα εναέρια τάγματα του συντάγματος βρίσκεται συνεχώς σε ύψιστη ετοιμότητα, με δυνατότητα ανάπτυξης οπουδήποτε στον κόσμο εντός 18 ωρών.
Εκτός από αναγνωριστικές επιχειρήσεις, σαμποτάζ και δράση στην οπισθοφυλακή του εκάστοτες εχθρού, το σύνταγμα μπορεί να διεξάγει άμεσες πολεμικές ενέργειες: να καταλαμβάνει και να διατηρεί αεροδρόμια, να συλλαμβάνει ή να καταστρέφει στρατηγικά σημαντικά εχθρικά σημεία και να στοχεύει υψηλόβαθμα στελέχη της στρατιωτικο-πολιτικής ηγεσίας του εχθρού.
Μονάδες του 75ου Συντάγματος Rangers συμμετείχαν σε μάχες κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Bryansk, Alexander Bogomaz, ανέφερε ότι μια απόπειρα ένοπλης ομάδας να διασχίεσει τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή απετράπη.
«Στις 27 Οκτωβρίου, κοντά στον ακατοίκητο οικισμό Manev στην περιοχή Klimovsky, η απόπειρα μιας ένοπλης ομάδας να παραβιάσει τα κρατικά σύνορα αποτράπηκε από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης της FSB στην περιοχή Bryansk, με τη συνδρομή μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Ρωσίας», έγραψε ο Bogomaz στο κανάλι του στο Telegram.
Ο κυβερνήτης σημείωσε ότι οι εχθρικές δυνάμεις υπέστησαν ζημίες από τα πυρά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην περιοχή Klimovsky παραμένει σταθερή και ελέγχεται από το Επιχειρησιακό Αρχηγείο στην περιοχή Bryansk.
Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή βρίσκεται σε ισχύ καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης (CTO).

Το υλικό-ντοκουμέντο που αποδεικνύει την εμπλοκή ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην επιχείρηση του Bryansk

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε ένα βίντεο που αποδεικνύει την εμπλοκή ξένων μισθοφόρων κατά την ουκρανική επιχείρηση εισβολής στο Bryansk.
Οι σαμποτέρ σχεδίαζαν να εισβάλουν στη Ρωσία, διασχίζοντας παράνομα τα σύνορα στην περιοχή του Bryansk.
Στο υλικό φαίνονται καθαρά τα όπλα, τα πυρομαχικά και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν οι ξένοι μισθοφόροι για την παράνομη εισβολή τους στη Ρωσία.
Οι αξιωματούχοι της FSB παρουσίασαν μεταξύ άλλων μια σημαία του Καναδά, ένα πολωνικό προσευχητάρι και πτώματα των τεσσάρων εξουδετερωμένων σαμποτέρ.
Όπως ανέφερε νωρίτερα η ιστοσελίδα της Pravda, στις 28 Οκτωβρίου απετράπη απόπειρα εισβολής στην περιοχή του Bryansk από ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης.
Μάλιστα, στο σώμα ενός από τους ξένους μισθοφόρους οι πράκτορες της FSB εντόπισαν ένα τατουάζ με τα σύμβολα του 2ου Τάγματος, του 75ου Συντάγματος των Rangers, μια από τις πλέον εξειδικευμένες Δυνάμεις Αερομεταφερόμενης Αναγνώρισης του Στρατού των ΗΠΑ.




φςεςεες.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης