Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι αναλυτές: Ο Trump θα επιδιώξει άμεση λήξη του πολέμου στην Ουκρανία - Αλλά αυτό δεν σημαίνει ειρήνη με τη Ρωσία

Ρώσοι αναλυτές: Ο Trump θα επιδιώξει άμεση λήξη του πολέμου στην Ουκρανία - Αλλά αυτό δεν σημαίνει ειρήνη με τη Ρωσία
Η κυβέρνηση Trump έχει επιλέξει μια σκληρή διαπραγματευτική στρατηγική
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα επιδιώξει άμεση λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ειρήνη με τη Ρωσία, σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές.
Ο Trump
πρότεινε τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Keith Kellogg ως ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησής του για την Ουκρανία και τη Ρωσία, με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να τονίζουν, με βάση την επιλογή των στελεχών της κυβέρνησης Trump, ότι έχει επιλέξει μια σκληρή διαπραγματευτική στρατηγική, σχολιάζει η ρωσική Izvestia.

H ευθύνη στους Ουκρανούς

Σύμφωνα με τον Vladimir Vasilyev, ανώτερο ερευνητή στο Ινστιτούτο Αμερικανικών και Καναδικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, "ο άμεσος τερματισμός της στρατιωτικής διάστασης της σύγκρουσης αποτελεί βασικό στόχο του σχεδίου".
"Δεν πρόκειται μόνο για την εκπλήρωση της προεκλογικής υπόσχεσης του Trump να είναι ένας πρόεδρος της ειρήνης και όχι του πολέμου, αλλά και για μια προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης από την Ουάσινγκτον στο Κίεβο.
Η εφαρμογή αυτής της διάταξης θα απαιτήσει σαφώς τον εξαναγκασμό των ουκρανικών αρχών να εμπλακούν σε συνομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με πολύ χειρότερους όρους από εκείνους που η κυβέρνηση Biden υποστήριζε προηγουμένως, πριν από λίγο καιρό", παρατήρησε ο αναλυτής.

Λήξη του πολέμου, δεν σημαίνει ειρήνη με τη Ρωσία

"Ο Trump και ο Κellog πιέζουν για την έναρξη συνομιλιών προκειμένου να αποσυνδέσουν το ζήτημα της Ουκρανίας από την εξωτερική τους πολιτική.
Ενώ για την κυβέρνηση Biden ήταν ένα σχέδιο προτεραιότητας με στόχο να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, τώρα βλέπουμε μια στροφή της πολιτικής προς την Ανατολή.
Ο Τραμπ είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία αποκλείεται εντελώς από τη διεθνή ατζέντα", σημειώνει ο αναλυτής.
Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το εγχείρημα της Ουκρανίας θα σήμαινε την αποδοχή των όρων της Ρωσίας σχετικά με την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, όπου η Ουκρανία θα παρέμενε στοιχείο.
Από αυτή την άποψη, η άσκηση πίεσης στο Κίεβο για να εξαναγκαστεί σε διαπραγματεύσεις δεν σημαίνει ειρήνευση με τη Μόσχα.
"Ο Kellogg είναι ένα τυπικό μέλος του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου.
Δεν πρόκειται να του δοθεί αποκλειστικά λευκή επιταγή.
Η υποψηφιότητά του, όπως και αυτή του Rubio (υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) και του Waltz (προτεινόμενος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας), υποδηλώνει ότι οι όροι της Ρωσίας για την επίλυση της σύγκρουσης δεν θα γίνουν αποδεκτοί.
Θα ακούσουμε πιο σκληρή ρητορική και θα υπάρξουν πολύ δύσκολες συνομιλίες που δύσκολα θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση", προβλέπει ο εμπειρογνώμονας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης