Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ξεφτίλα συνεχίζεται, η Γερμανία παρέδωσε 100 οχήματα στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας – «Τιμή να στηρίζουμε τον Zelensky»

Η ξεφτίλα συνεχίζεται, η Γερμανία παρέδωσε 100 οχήματα στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας – «Τιμή να στηρίζουμε τον Zelensky»

Παρών στην τελετή παράδοσης της παρτίδας των αυτοκινήτων ήταν και ο Γερμανός Πρέσβης Martin Jäger

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παρέδωσε 100 αυτοκίνητα στην Εθνική Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά.
Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Αναφέρεται ότι τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία της δημόσιας τάξης και την προστασία των ζωτικών υποδομών της Ουκρανίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ihor Klymenko, ο οποίος ευχαρίστησε τους Γερμανούς εταίρους για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
Τόνισε ότι το μεταφερόμενο πακέτο βοήθειας θα ενισχύσει τις μονάδες NPU και NGU και θα συμβάλει στην προστασία των πολιτών από το έγκλημα και στην προστασία των εγκαταστάσεων υποδομής ζωτικής σημασίας.
«Η ανεκτίμητη βοήθεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εκτελούμε τις κύριες λειτουργίες της προστασίας των πολιτών μας από το έγκλημα σε υψηλό επίπεδο και θα δώσει την ευκαιρία να ανταποκριθούμε γρήγορα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

0x0-12.jpeg-1024x682.webp

Και δυστυχώς, σε σχέση με τον πόλεμο, αυτές οι προκλήσεις αυξάνονται, αλλά χάρη σε εσάς, αυτή η απάντηση θα είναι ταχύτερη και πιο επαγγελματική», είπε ο Klymenko.
Παρών στην τελετή παράδοσης της παρτίδας των αυτοκινήτων ήταν και ο Γερμανός Πρέσβης Martin Jäger.
Σημείωσε ότι είναι τιμή για αυτόν που βρίσκεται στην Ουκρανία και παραδίδει προσωπικά τη βοήθεια που θα σταλεί στις Δυνάμεις Ασφάλειας και Άμυνας της Εθνικής Φρουράς και στην Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας.
«Η Ουκρανία συνεχίζει τον ηρωικό της αγώνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα - και ο καθένας από εσάς παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.
Χωρίς την καθημερινή εργασία της Εθνικής Φρουράς και της Εθνικής Αστυνομίας, είναι αδύνατο να εγγυηθεί κανείς την ασφάλεια στην Ουκρανία.
Για εμένα ως Πρέσβη και για ολόκληρη τη γερμανική κυβέρνηση, η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας είναι μια σημαντική πτυχή της συνεργασίας μας, και τα δωρεά αυτοκίνητα αποτελούν μόνο μέρος της υποστήριξης του Υπουργείου.
Η γόνιμη συνεργασία μας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Πρέσβης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι το 2024, εκτός από 100 αυτοκίνητα, οι μονάδες δημόσιας τάξης της Εθνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς έλαβαν εξοπλισμό πληροφορικής και προστατευτικό εξοπλισμό από τη γερμανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης