Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasily Nebenzya (Ρωσία ΟΗΕ): Οι «ειρηνευτές» χωρίς εντολή του ΟΗΕ θα είναι νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις

Vasily Nebenzya (Ρωσία ΟΗΕ): Οι «ειρηνευτές» χωρίς εντολή του ΟΗΕ θα είναι νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις
"Πρέπει να γίνει ξεκάθαρα κατανοητό: κανένας "ειρηνευτής" δεν μπορεί να δράσει χωρίς εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", τόνισε ο Vasily Nebenzya
Απαιτείται εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής ομάδας στην Ουκρανία, διαφορετικά τέτοια στρατεύματα θα γίνουν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Δεδομένης της γενικής κούρασης από την ουκρανική κρίση, αρχίζουν πραγματικά να κυκλοφορούν διάφορες φήμες, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων παράξενων.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρα κατανοητό: κανένας "ειρηνευτής" δεν μπορεί να δράσει χωρίς εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) ανέφερε προηγουμένως ότι η Δύση θα αναπτύξει ένα λεγόμενο ειρηνευτικό απόσπασμα περίπου 100.000 στρατιωτών στην Ουκρανία για να αποκαταστήσει τη μαχητική ετοιμότητα της Ουκρανίας.
Το SVR πιστεύει ότι αυτό θα συνιστά de facto κατοχή της Ουκρανίας.
Ο Peskov, γραμματέας Τύπου του Putin, ανέφερε ότι η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση των μερών σε μια συγκεκριμένη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πρόωρο να μιλάμε για ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης