Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο - Στο +2,64% ο DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο - Στο +2,64% ο DAX
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα (3/3/2025)

(upd 2) Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα (3/3/2025), τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δαπανών.
Πιο αναλυτικά λίγο μετά τις 19:30 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 2,64% στις 23.147 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 8.871 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,70%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC ενισχύθηκε κατά 1,09% στις 8.199 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,07% στις 39.069 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρέθηκε στις 563 μονάδες έπειτα από άνοδο 1,07%.

Μεταξύ των μετοχών με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν η γερμανική Rheinmetall, με άνοδο 13,71%, και η βρετανική BAE Systems με +14,36%.
Η Saab της Σουηδίας, η Leonardo της Ιταλίας και η γαλλική Thales συνωστίζονταν στην κορυφή του Stoxx 600.
Η Rolls-Royce, ένας παίκτης στον τομέα της άμυνας καθώς και της εμπορικής αεροδιαστημικής που έφτασε σε ιστορικό υψηλό την περασμένη εβδομάδα μετά την επαναφορά του μερίσματός της, ενισχύθηκε κατά 6,67%.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Keir Starmer, φιλοξένησε μια Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Βρετανός ηγέτης δήλωσε ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου πρέπει να επιταχύνουν και να συνεχίσουν την υποστήριξή τους, μετά την εκρηκτική συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, την Παρασκευή. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τις αμυντικές του δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια - μια άποψη που έγινε δεκτή από άλλους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.
Το Reuters μετέδωσε την Κυριακή ότι τα κόμματα που πιθανώς θα σχηματίσουν την επόμενη γερμανική κυβέρνηση εξετάζουν τη δημιουργία ειδικών ταμείων τόσο για την άμυνα όσο και για τις υποδομές, με το πρώτο να μπορεί να ξεκλειδώσει δαπάνες ύψους 400 δισεκατομμυρίων ευρώ (416 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο 2,4% τον Φεβρουάριο, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρούσε στο 2,3% τον Φεβρουάριο, από 2,5% τον Ιανουάριο.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της ευρωζώνης έδειξε εν τω μεταξύ ότι η συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα του μπλοκ υποχώρησε στο λιγότερο σοβαρό επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Ισχυρά κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα (3/3/2025), αντιδρώντας μετά από μια δύσκολη εβδομάδα κατά την οποία οι επενδυτές περίμεναν σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να επιβάλει δασμούς σε βασικούς εμπορικούς εταίρους.
Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 1,7% στις 37.785,47 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 1,77% στις 2.729,56 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,44%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε με πτώση 0,04% στις 3.888,47 μονάδες.
Ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν υποχώρησε 1,29% και έκλεισε στις 22.756,25 μονάδες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,9% υψηλότερα στις 8.245,7 μονάδες.
Οι αγορές της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης