Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζάλη και σκοτοδίνη: Αποκαλύφθηκε το χρηματικό ποσό που έκλεψαν από τη ρωσική Gazprom κορυφαία στελέχη της

Ζάλη και σκοτοδίνη: Αποκαλύφθηκε το χρηματικό ποσό που έκλεψαν από τη ρωσική Gazprom κορυφαία στελέχη της
Μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της RuskhimAlliance LLC, Kirill Seleznev, και του πρώην ανώτατου διευθυντή της ενεργειακής μονάδας του Ομίλου Gazprom, Alexey Mityushov
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας κατέθεσε μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της RuskhimAlliance LLC, Kirill Seleznev, και του πρώην ανώτατου διευθυντή της ενεργειακής μονάδας του Ομίλου Gazprom, Alexey Mityushov, αναφέρει το Interfax.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, απέσπασαν 150 δισεκατομμύρια ρούβλια από την Gazprom Neftekhim Salavat LLC.
Η προκαταρκτική ακρόαση θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη στις 25 Μαρτίου.
Η κατηγορίες είναι επίσης κατά των Korporativny Tsentr, Sevinvest, Ferrozink, M Industriya, Bizneslogika και AO Bonolit – Construction Solutions.
owl_detail_620_4a4b02b2e439003c4d427394d3940d12.jpg

Ο ενάγων κρίνει ότι, ως διευθυντής της Gazprom Energo, ο Mityushov χρησιμοποίησε ρωσικές εταιρείες υπό τον έλεγχό του σε παράνομα προγράμματα για να μονοπωλήσει μια σειρά στρατηγικών επιχειρήσεων στη Μπασκίρια Μετά από αυτό, αυτός και ο Seleznev, χρησιμοποιώντας την επίσημη θέση και την εξουσία τους, συνήψαν συμφωνία με την Gazprom Neftekhim Salavat και τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις της.
Αυτό κατέστησε δυνατή τη σταδιακή διοχέτευση περίπου 150 δισεκατομμυρίων σε ξένους λογαριασμούς και την αγορά επιχειρήσεων στη Ρωσία.
Στις 28 Ιανουαρίου, η Γενική Εισαγγελία ζήτησε να μεταβιβαστούν οι μετοχές οκτώ από τις εταιρείες του Mityushov στο κράτος - Salavatneftemash, Salavat Catalyst Plant, Salavatneftekhimremstroy, Neftekhimremstroy και άλλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ενάγοντα, όντας πολίτης της Λιθουανίας και έχοντας άδεια παραμονής στην Ισπανία , ο Mityushov, κατά παράβαση της ρωσικής νομοθεσίας , ουσιαστικά καθιέρωσε «ξένο έλεγχο» σε επιχειρήσεις που έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης