
Οι Ρώσοι μπήκαν στην περιφέρεια Sumy κυνηγούν τους Ουκρανούς που έχουν τραπεί σε φυγή
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 12 Μαρτίου ότι διέταξε τις ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από ορισμένες απροσδιόριστες θέσεις εντός του Kursk και να μετακινηθούν σε πιο αμυντικές θέσεις στην περιφέρεια Kursk προκειμένου να σώσουν ζωές Ουκρανών.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD) και Διοικητής Akhmat Spetsnaz, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και εκκαθάρισαν τη Sudzha και επιτίθενται στους υπόλοιπους οικισμούς κατά μήκος των διεθνών συνόρων…
Οι Ρώσοι μπήκαν στην περιφέρεια Sumy κυνηγούν τους Ουκρανούς που έχουν τραπεί σε φυγή
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης οριακά στη βόρεια περιφέρεια Sumy.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά της Basivka (βορειοανατολικά της πόλης Sumy).
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) και οι δυνάμεις Spetsnaz επιτίθενται κατά μήκος των διεθνών συνόρων και προσπαθούν να προχωρήσουν περαιτέρω στην περιφέρεια Sumy.
Ο εκπρόσωπος της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας της Ουκρανίας Andriy Demchenko δήλωσε στις 12 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εμποδίσουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος των διεθνών συνόρων κοντά στο Novenke (βορειοανατολικά της πόλης Sumy).
Μια ουκρανική πηγή που συνδέεται με τις ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες δήλωσε στις 13 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν οχήματα παντός εδάφους (ATVs) στη βόρεια περιφέρεια Sumy και προσπαθούν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα ανθρώπινου δυναμικού τους για να προχωρήσουν στην περιοχή.
Ο Putin ζήτησε από τον Ρώσο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Valery Gerasimov κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ρωσικό φυλάκιο διοίκησης στην περιφέρεια Kursk στις 12 Μαρτίου «να σκεφτεί στο μέλλον τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των ουκρανο-ρωσικών διεθνών συνόρων….
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών