Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μην μας δοκιμάσετε… - Μήνυμα Ρωσίας στην Πολωνία

Μην μας δοκιμάσετε… - Μήνυμα Ρωσίας στην Πολωνία
Η Πολωνία σχεδιάζει να τοποθετήσει νάρκες κατά προσωπικού στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Μήνυμα στην Πολωνία να μην επιχειρήσει να δοκιμάσει στην πράξη τις αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στέλνει ο Ρώσος πρέσβης στην Λευκορωσία, Boris Gryzlov αναφερόμενος στην πρόθεση της Πολωνίας να τοποθετήσει νάρκες κατά προσωπικού στα σύνορα της με τη Ρωσία και την Λευκορωσία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Pawel Beyda είχε υποστηρίξει ότι οι αρχές της Πολωνίας σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν νάρκες κατά προσωπικού στη γραμμή των αμυντικών οχυρώσεων «Eastern Shield» στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία.
Όπως είπε ο Gryzlov, οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Puitn και της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko επικύρωσαν στις 13/3 τη διμερή Συνθήκη για τις Εγγυήσεις Ασφαλείας εντός του ενωσιακού κράτους (σ.σ. πρόκειται για το ενωσιακό κράτος Ρωσίας – Λευκορωσίας).
«Έτσι, αυτό το ιστορικό έγγραφο έχει τεθεί σε ισχύ.
Μαζί με προηγούμενες συναφθείσες διμερείς συμφωνίες, μας δίνει το πλήρες δικαίωμα να απαντάμε σε εξωτερικές απειλές χρησιμοποιώντας δυνάμεις και μέσα ανάλογα με την κλίμακα τους, χρησιμοποιώντας όλο το διαθέσιμο οπλοστάσιο.
Αν ήμουν η πολωνική ηγεσία, δεν θα διακινδύνευα να δοκιμάσω τις αμυντικές μας ικανότητες στην πράξη» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης, τονίζοντας πως η Ρωσία δεν βλέπει γιατί η Πολωνία πρέπει να αναπτύξει αυτές τις νάρκες στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Όπως λέει, το ερώτημα πώς αυτό θα βοηθήσει την Πολωνία να βελτιώσει την ασφάλειά της είναι περισσότερο ρητορικό παρά πρακτικό.
«Απλώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες «στο έδαφος» για να λάβουν τέτοιες αποφάσεις οι πολωνικές αρχές.
Η κατάσταση στα σύνορα του κράτους της Ένωσης με την Πολωνία δεν έχει αλλάξει κατ' αρχήν καθ' όλη την περίοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, επειδή δεν υπάρχουν απειλές από την πλευρά μας.
Εκτός από αυτές που προκαλεί η προοδευτική παράνοια στις τάξεις της ηγεσίας της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής» επισήμανε ο Gryzlov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Chania