Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Τι δήλωσαν Υπουργός Οικονομικών Scott Bessent και ο πρέσβης Jamieson Greer
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την εμπορική συμφωνία την Κυριακή (11/5( περιλαμβάνει δύο δηλώσεις:
1. Υπουργός Οικονομικών Scott Bessent: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι σημειώσαμε ουσιαστική πρόοδο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στις πολύ σημαντικές εμπορικές συνομιλίες.
Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Ελβετό οικοδεσπότη μας.
Η ελβετική κυβέρνηση ήταν πολύ ευγενική που μας παρείχε αυτόν τον υπέροχο χώρο και νομίζω ότι αυτό οδήγησε σε μεγάλη παραγωγικότητα που έχουμε δει. Θα δώσουμε λεπτομέρειες αύριο (12/5), αλλά μπορώ να σας πω ότι οι συνομιλίες ήταν παραγωγικές. Είχαμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, δύο υφυπουργούς, οι οποίοι συμμετείχαν πλήρως, τον πρέσβη Jamiesonκαι εμένα. Και μίλησα με τον Πρόεδρο Trump, όπως και ο πρέσβης Jamieson, χθες το βράδυ (10/5), και είναι πλήρως ενημερωμένος για το τι συμβαίνει.
Έτσι, θα υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση αύριο το πρωί».

2. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Εκπρόσωπος για τις Εμπορικές υποθέσεις, Jamieson Greer: «Ήταν, όπως επεσήμανε ο Υπουργός, ένα πολύ εποικοδομητικό διήμερο. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο γρήγορα καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, κάτι που αντικατοπτρίζει ότι ίσως οι διαφορές δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο ίσως πιστεύαμε. Τούτου λεχθέντος, υπήρξε πολλή προεργασία σε αυτές τις δύο ημέρες. Απλώς θυμηθείτε γιατί βρισκόμαστε εδώ εξαρχής - οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα τεράστιο εμπορικό έλλειμμα 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, επομένως ο Πρόεδρος κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε δασμούς, και είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία που επιτύχαμε με τους Κινέζους εταίρους μας θα μας βοηθήσει να εργαστούμε για την επίλυση αυτής της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης