
Μικτές ήταν οι κινήσεις των χρηματιστηρίων στην Ασία και τον Ειρηνικό την Τρίτη, παρά τη σημαντική άνοδο της Wall Street, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη συμφωνία εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η συμφωνία προβλέπει 90ήμερη αναστολή των δασμών και μείωση των αμοιβαίων δασμών κατά 115 ποσοστιαίες μονάδες.
Η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura αναβάθμισε τη στάση της για τις κινεζικές μετοχές σε "overweight", σημειώνοντας ότι η έκταση της μείωσης των δασμών «ξεπέρασε τις προσδοκίες» και ενισχύει το θετικό κλίμα για τις μετοχές παγκοσμίως.
Η αναβάθμιση της Κίνας συνοδεύτηκε από μερική μείωση της στάσης για την Ινδία, προκειμένου να εξισορροπηθεί η επενδυτική στρατηγική.
Ωστόσο, οι αγορές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν απώλειες, με τον δείκτη Hang Seng να υποχωρεί κατά 1,74% και τον τεχνολογικό δείκτη Hang Seng Tech να βυθίζεται κατά 3,06%.
Αντίθετα, ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας παρέμεινε σταθερός.
Στην Ινδία, οι αγορές άνοιξαν πτωτικά, με τον Nifty 50 να χάνει 0,34% και τον BSE Sensex να υποχωρεί κατά 0,39%, αντιστρέφοντας τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη λόγω αισιοδοξίας για την εκεχειρία Ινδίας-Πακιστάν.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε ισχυρή άνοδο 1,8%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,28%.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ήταν σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης Kosdaq κατέγραψε κέρδη 1,15%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,51%.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών