Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταπείνωσαν τους Βρετανούς - Φιλοπαλαιστίνιοι εισέβαλαν σε αεροπορική βάση, βανδάλισαν δύο αεροσκάφη της RAF

Ταπείνωσαν τους Βρετανούς - Φιλοπαλαιστίνιοι εισέβαλαν σε αεροπορική βάση, βανδάλισαν δύο αεροσκάφη της RAF
Η ακτιβιστική ομάδα Palestine Action ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer, μετά την ταπεινωτική εισβολή δύο φιλοπαλαιστινίων ακτιβιστών σε βρετανική αεροπορική βάση, όπου βανδάλισαν στρατιωτικά αεροσκάφη 
Ειδικότερα, ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν ζημιές σε δύο αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), αφού εισέβαλαν στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Βρετανίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής με ηλεκτρικά πατίνια.
«Η πράξη βανδαλισμού που διαπράχθηκε στη RAF Brize Norton είναι ντροπιαστική», ανέφερε ο Starmer σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εκπροσωπούν το καλύτερο του Ηνωμένου Βασιλείου και καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για εμάς.
Είναι δική μας ευθύνη να στηρίζουμε όσους μας υπερασπίζονται», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.


Ενέργεια διαμαρτυρίας από το Palestine Action

Η ακτιβιστική ομάδα Palestine Action ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια, αναφέροντας ότι μέλη της έβαψαν με κόκκινο χρώμα τα στρατιωτικά αεροσκάφη και προκάλεσαν περαιτέρω ζημιές χρησιμοποιώντας λοστούς.
Στόχος τους, όπως είπαν, ήταν να διαμαρτυρηθούν για τη στήριξη που παρέχει η Βρετανία στο Ισραήλ.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης