
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες JDAM που έχουν κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και 97 UAVs σταθερών πτερυγίων, δήλωσε επίσημα το ρωσικό υπουργείο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες JDAM που έχουν κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και 97 UAVs σταθερών πτερυγίων», δήλωσε επίσημα το ρωσικό υπουργείο.
Η ανακοίνωση αυτή δεν περιορίστηκε μόνο στο πρόσφατο 24ωρο.
Το ρωσικό υπουργείο έδωσε επίσης μια συγκλονιστική ανακεφαλαίωση των καταστροφών που έχει επιφέρει η Μόσχα στις ουκρανικές δυνάμεις από την αρχή της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης".
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:
663 αεροσκάφη έχουν καταρριφθεί
283 ελικόπτερα έχουν καταστραφεί
64.682 UAVs έχουν εξουδετερωθεί
611 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα έχουν εξαλειφθεί
23.997 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έχουν καταστραφεί
1.572 οχήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών (MLRS) έχουν εξουδετερωθεί
26.451 πυροβόλα και όλμοι έχουν χτυπηθεί
37.102 μονάδες ειδικού στρατιωτικού αυτοκινητιστικού εξοπλισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ο ρυθμός καταστροφής που παρουσιάζει η Ρωσία είναι κυριολεκτικά μαζικός και βιομηχανικής κλίμακας, σε βαθμό που δημιουργεί εύλογες απορίες για το πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει η ουκρανική υποδομή.
Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα είναι σαφές: ο ουκρανικός αέρας δεν είναι ασφαλής, τα οπλικά συστήματα της Δύσης εξουδετερώνονται και η ρωσική αντιαεροπορική ασπίδα λειτουργεί ακαριαία.
www.bankignews.gr
Σχόλια αναγνωστών