Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά από 3 χρόνια μίλησαν Putin και Macron - Τα δυτικά κράτη αγνόησαν τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας για πολλά χρόνια

Μετά από 3 χρόνια μίλησαν Putin και Macron - Τα δυτικά κράτη αγνόησαν τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας για πολλά χρόνια
«Η συνομιλία του Putin με τον Macron ήταν ουσιαστική», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Macron για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια.
«Η συνομιλία του Putin με τον Macron ήταν ουσιαστική», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Ο Putin υπενθύμισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι άμεση συνέπεια της δυτικής πολιτικής.
«Τα δυτικά κράτη… αγνόησαν τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας για πολλά χρόνια, δημιούργησαν ένα αντιρωσικό προπύργιο στην Ουκρανία, ανέχτηκαν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων κατοίκων και τώρα ακολουθούν μια πολιτική παράτασης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ τροφοδοτούν το καθεστώς του Κιέβου με διάφορα σύγχρονα όπλα».
Η Ρωσία επιβεβαιώνει θεμελιώδεις προσεγγίσεις για πιθανές συμφωνίες για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.
Πρέπει να είναι μακροπρόθεσμα, να αντιμετωπίζουν τις βαθύτερες αιτίες και να βασίζονται στην πραγματικότητα στο έδαφος.
Οι αρχηγοί κρατών συζήτησαν την ιρανοϊσραηλινή αντιπαράθεση και τις αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Οι Putin και Macron σημείωσαν την ευθύνη της Ρωσίας και της Γαλλίας στη διατήρηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και στη διατήρηση του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.
Τόνισαν τη σημασία του σεβασμού του νόμιμου δικαιώματος της Τεχεράνης για ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας και της συνέχισης της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ.
Οι ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της επίλυσης της κρίσης γύρω από το ιρανικό πρόγραμμα με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για να συντονίσουν τις θέσεις τους σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης