O κινεζικός κολοσσός BYD αλλάζει πορεία, καθυστερώντας τη μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας και στρέφεται στην Τουρκία για φθηνότερη και ταχύτερη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων — φέρνοντας σε αμηχανία την ΕΕ και τα σχέδιά της για προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων.
Καθυστέρηση στην Ουγγαρία, περιορισμένη δυναμικότητα
Η BYD, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή στο νέο της εργοστάσιο στο Szeged της Ουγγαρίας το 2026, με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.
Όπως αποκάλυψαν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, το εργοστάσιο θα λειτουργεί σε χαμηλή δυναμικότητα για τουλάχιστον τα πρώτα δύο χρόνια, παρά την επένδυση ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Τουρκία κερδίζει έδαφος, νωρίτερα και φθηνότερα
Την ίδια ώρα, η BYD επισπεύδει τη λειτουργία νέου εργοστασίου στην Τουρκία, όπου το χαμηλότερο κόστος εργασίας και η στρατηγική γεωγραφική θέση δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η παραγωγή στην Τουρκία θα ξεπεράσει κατά πολύ τα αρχικά σχέδια, προσφέροντας στην εταιρεία σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαϊκών εργοστασίων.
Χαστούκι για την Ευρώπη – Οι δασμοί φέρνουν… Τουρκία
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πλήγμα για την ΕΕ, η οποία είχε ελπίσει ότι οι πρόσφατοι δασμοί στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ενθάρρυναν τη μεταφορά της παραγωγής εντός της Ένωσης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη βιομηχανική της βάση. Η επιλογή της BYD να επενδύσει στην Τουρκία αναδεικνύει τους κινδύνους της ευρωπαϊκής στρατηγικής και αφήνει ανοιχτό το ερώτημα για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί η ΕΕ να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών