Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευτελισμός διεθνούς εμβέλειας - Ο Merz λέει ότι θα προστατεύσει όλους τους Εβραίους της Γερμανίας... εν μέσω γενοκτονίας στη Γάζα

Ευτελισμός διεθνούς εμβέλειας - Ο Merz λέει ότι θα προστατεύσει όλους τους Εβραίους της Γερμανίας... εν μέσω γενοκτονίας στη Γάζα
«Από εδώ και πέρα, κηρύσσω πόλεμο σε όλες τις μορφές του παλαιού και νέου αντισημιτισμού στη Γερμανία εκ μέρους της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης»...
Ο Γερμανός Καγκελάριος, Friedrich Merz, κήρυξε πόλεμο σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού στη Γερμανία, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αναζωπύρωση αυτού του φαινομένου στη χώρα.
«Θα ήθελα να σας πω πόσο ντρέπομαι: ως Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αλλά και ως Γερμανός, ως παιδί της μεταπολεμικής γενιάς, ως παιδί που μεγάλωσε με το αίτημα, την υποχρέωση, την υπόσχεση του ‘ποτέ ξανά’», δήλωσε ο Merz κατά την τελετή εγκαινίων μιας αποκατεστημένης συναγωγής στο Μόναχο.
«Εμείς, οι πολιτικοί και η κοινωνία, για πολύ καιρό κλείναμε τα μάτια στο γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που ήρθαν στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια είχαν κοινωνικοποιηθεί σε χώρες προέλευσης όπου ο αντισημιτισμός είναι πρακτικά κρατική ιδεολογία και το μίσος για το Ισραήλ εμφυτεύεται στα παιδιά», πρόσθεσε.
Ο Γερμανός Καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι «η εβραϊκή ζωή στη Γερμανία θα μπορεί μια μέρα να υπάρξει ξανά χωρίς αστυνομική προστασία».
«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι αυτό προφανώς ήταν αναγκαίο για δεκαετίες», τόνισε ο Merz.
«Από εδώ και πέρα, κηρύσσω πόλεμο σε όλες τις μορφές του παλαιού και νέου αντισημιτισμού στη Γερμανία εκ μέρους της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης», κατέληξε.
Από την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, που προκλήθηκε από την είσοδο μαχητών του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, σχεδόν τακτικές διαδηλώσεις υποστήριξης της Παλαιστίνης πραγματοποιούνται στη Γερμανία.
Στις 8 Οκτωβρίου 2023, ο τότε Καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές κρατικές εγκαταστάσεις, καθώς και οι εβραϊκές πολιτιστικές και θρησκευτικές οργανώσεις, θα φυλάσσονται με μεγαλύτερη προσοχή στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης