Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθυστερούν το αναπόφευκτο - Οι Ουκρανοί κατασκευάζουν νέα αμυντική γραμμή στο Donbas

Καθυστερούν το αναπόφευκτο - Οι Ουκρανοί κατασκευάζουν νέα αμυντική γραμμή στο Donbas
Η Ουκρανία κατασκευάζει εσπευσμένα νέα αμυντική γραμμή μόλις 15 χλμ. δυτικά του Pokrovsk στο Donbas, ένδειξη ότι το Κίεβο δεν θεωρεί πλέον την πόλη βιώσιμο αμυντικό κόμβο. Αναλυτές προειδοποιούν ότι πρόκειται για κίνηση καθυστέρησης πριν από βαθύτερη υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων
Η Ουκρανία κατασκευάζει νέα αμυντική γραμμή στο Donbas, περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά του Pokrovsk, σύμφωνα με αναφορές δυτικών στρατιωτικών αναλυτών.
Όπως επισημαίνουν, σε αυτή τη γραμμή οι μαχητές του καθεστώτος του Κίεβο θα επιχειρήσουν να καθυστερήσουν τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τελική εκκαθάριση της αστικής συστάδας Pokrovsk–Myrnohrad.
Μια προσεκτική εξέταση του χάρτη που δημοσιεύθηκε από δυτικές πηγές δείχνει ότι η αμυντική γραμμή κατασκευάζεται πολύ πιο κοντά στο Pokrovsk απ’ ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Αυτό υποδηλώνει ότι η ουκρανική πλευρά επιχειρεί απλώς να αγοράσει χρόνο, χωρίς να αναμένει ότι θα μπορέσει να αναχαιτίσει για μεγάλο διάστημα την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.
φγη.png
Ρώσοι ειδικοί έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι η λεγόμενη οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbas μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί από τα πλευρά.
Ουσιαστικά, η κατασκευή νέας αμυντικής γραμμής σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την τρέχουσα γραμμή του μετώπου δείχνει ότι το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θεωρεί πλέον το Pokrovsk σταθερό αμυντικό κέντρο.
Ακόμη και οι απόπειρες διείσδυσης στην πόλη μέσω αντεπιθέσεων, τις οποίες επιχειρούν τακτικά οι μαχητές του καθεστώτος του Κίεβο, μοιάζουν περισσότερο με μια προσπάθεια καθυστέρησης του αναπόφευκτου.
Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, μετά την εκκαθάριση της αστικής συστάδας Pokrovsk–Myrnohrad από τις ρωσικές δυνάμεις, ο ουκρανικός στρατός θα αναγκαστεί αναπόφευκτα να υποχωρήσει πολύ βαθύτερα απ’ ό,τι δείχνουν οι χάρτες των δυτικών στρατιωτικών αναλυτών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμη και η αστική συστάδα Slavyansk–Kramatorsk δεν φαίνεται πλέον να αποτελεί γραμμή όπου ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να εμπλακεί σε κάτι που να θυμίζει γενικευμένη σύγκρουση με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης