Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Εξωτερικών Ιράν: Δεν υπήρξε συμφωνία σε 2 με 3 ζητήματα λόγω καχυποψίας - Η διπλωματία δεν τελειώνει ποτέ

Υπουργείο Εξωτερικών Ιράν: Δεν υπήρξε συμφωνία σε 2 με 3 ζητήματα λόγω καχυποψίας - Η διπλωματία δεν τελειώνει ποτέ
Το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε  την πολυπλοκότητα των ζητημάτων
Το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών:
«Καταλήξαμε σε συνεννόηση σε ορισμένα ζητήματα, αλλά σε 2-3 σημαντικά ζητήματα, οι απόψεις ήταν αποστασιοποιημένες και τελικά οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε συμφωνία».
Σημείωσε επίσης ότι αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια του περασμένου έτους, με συνολική διάρκεια 24 ή 25 ώρες.
«Η διπλωματία δεν τελειώνει ποτέ».
«Αυτό το εργαλείο προορίζεται για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και οι διπλωμάτες πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους τόσο σε καιρό πολέμου όσο και σε καιρό ειρήνης».
Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από 40 ημέρες επιβεβλημένου πολέμου και σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη δυσπιστία και καχυποψία.
Ως εκ τούτου, ήταν φυσικό ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν αναμενόταν να ολοκληρωθούν σε μία μόνο συνεδρίαση.
Το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε επίσης την πολυπλοκότητα των ζητημάτων, λέγοντας: «Ορισμένα νέα ζητήματα, όπως το Στενό του Hormuz, προστέθηκαν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του πολυπλοκότητες».
«Σε κάθε περίπτωση, ο διπλωματικός μηχανισμός πρέπει να επιδιώκει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ιρανικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης