Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στο Ισραήλ κατά Netanyahu – Μεγάλες διαδηλώσεις σε Ιερουσαλήμ και Tel Aviv εναντίον των πολεμοκάπηλων

Οργή στο Ισραήλ κατά Netanyahu – Μεγάλες διαδηλώσεις σε Ιερουσαλήμ και Tel Aviv εναντίον των πολεμοκάπηλων
Στην Ιερουσαλήμ, η ένταση κορυφώθηκε όταν σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων για διατάραξη της δημόσιας τάξης
Η εσωτερική ένταση στο Ισραήλ κλιμακώνεται, με νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να καταγράφονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, σε ένα σκηνικό που δείχνει βαθιά κοινωνική και πολιτική πόλωση.
Στο Tel Aviv, περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το θέατρο Habima, σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.
Οι κινητοποιήσεις δεν περιορίστηκαν στο Tel Aviv.
israel_2_7.jpg
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, στη Haifa και στη Beersheba, δείχνοντας ότι η δυσαρέσκεια έχει ευρύτερη γεωγραφική διάσταση.
Στην Ιερουσαλήμ, η ένταση κορυφώθηκε όταν σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων για διατάραξη της δημόσιας τάξης.
Το περιστατικό αυτό αποτυπώνει το κλίμα έντασης που επικρατεί.
israel_3_5.jpg
Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι σαφής: η πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση Netanyahu αυξάνεται, ενώ οι εξελίξεις στο εξωτερικό —όπως οι αλλαγές στην Ευρώπη— τροφοδοτούν το εσωτερικό πολιτικό κλίμα. Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο όχι μόνο με εξωτερικές προκλήσεις, αλλά και με μια δυναμική εσωτερική αμφισβήτηση που δείχνει να ενισχύεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης