Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mε έναν και μόνον πύραυλο η Κίνα συγκλόνισε τις ΗΠΑ και άλλες 40 χώρες - Το κοινό ανακοινωθέν του... τρόμου

Mε έναν και μόνον πύραυλο η Κίνα συγκλόνισε τις ΗΠΑ και άλλες 40 χώρες - Το κοινό ανακοινωθέν του... τρόμου
«Η φαινομενικά καθυστερημένη αντίδραση στις ενέργειες της Κίνας εξηγείται από την αδυναμία γρήγορου συντονισμού μιας τέτοιας πρωτοβουλίας»...
Η κοινή δήλωση των ΗΠΑ και 40 ακόμη χωρών σχετικά με τους βαλλιστικούς πυραύλους ήταν μια αντίδραση... τρόμου στις ενέργειες της Κίνας, σύμφωνα με τον Alexander Ermakov, ερευνητή στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων (IMEMO), όπως επικαλείται το Novosti Mail.
Στις 6 Ιουλίου, η Κίνα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων Τύπου 094 (SSBN) κοντά στη βάση Lüshun Κίτρινη Θάλασσα, ώρες μετά την υπογραφή συμμαχίας από την Αυστραλία με το νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού Fiji.
«Η φαινομενικά καθυστερημένη αντίδραση στις ενέργειες της Κίνας εξηγείται από την αδυναμία γρήγορου συντονισμού μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.
Η Κίνα συνήθως δοκιμάζει τους βαλλιστικούς της πυραύλους σε εγχώριες διαδρομές, αλλά τον Ιούλιο πραγματοποίησε μια εκτόξευση μεγάλης εμβέλειας σε διεθνή ύδατα στον Ειρηνικό Ωκεανό», σημείωσε ο ίδιος.
Ο ειδικός εξήγησε ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από την Κίνα «ανησύχησε ιδιαίτερα τις χώρες της περιοχής».
Συγκεκριμένα, άρχισαν να φοβούνται «μια απειλή από το Πεκίνο».
Προηγουμένως, 41 χώρες εξέδωσαν δήλωση με την οποία ζητούν εκ των προτέρων ενημέρωση για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και φορέων εκτόξευσης.
Συγκεκριμένα, προτείνεται η κοινοποίηση των εκτοξεύσεων πυραύλων 24 ώρες νωρίτερα.
Η ειδοποίηση πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την κατηγορία του πυραύλου, την περιοχή εκτόξευσης και τον προγραμματισμένο προορισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης