Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβρασμός στη Γαλλία με την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων – Ο Macron φοβάται τα... Κίτρινα Γιλέκα

Αναβρασμός στη Γαλλία με την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων – Ο Macron φοβάται τα... Κίτρινα Γιλέκα
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση τον φόβο μιας νέας κοινωνικής έκρηξης με χαρακτηριστικά που θυμίζουν το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων»
Σε πλήρη κινητοποίηση της γαλλικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση της επάρκειας καυσίμων και τον περιορισμό της εκρηκτικής ανόδου των τιμών προχωρά ο Emmanuel Macron, καθώς η ενεργειακή κρίση προκαλεί αυξανόμενη κοινωνική πίεση στη Γαλλία.
Η υπουργός Ενέργειας και κυβερνητική εκπρόσωπος Maud Bregeon δήλωσε ότι στόχος του προέδρου είναι να εξασφαλιστούν σταθερές παραδόσεις και επαρκείς ποσότητες καυσίμων τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ακόμη και μέσω πρόσθετων εισαγωγών.
Περίπου μία στις δέκα γαλλικές αντλίες καυσίμων αντιμετωπίζει έλλειψη τουλάχιστον ενός προϊόντος, ενώ οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ντίζελ κινείται κοντά στα 2,37 ευρώ το λίτρο, ενώ η βενζίνη ξεπερνά τα 2,16 ευρώ.
Η άνοδος συνδέεται με τις σοβαρές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές ενέργειας μετά την αμερικανοϊσραηλινή σύγκρουση με το Ιράν και τις διαταραχές στις πετρελαϊκές ροές μέσω της Μέσης Ανατολής.
Η πίεση έχει περάσει πλέον και στους δρόμους.
Δεκάδες αλιείς απέκλεισαν πετρελαϊκό σταθμό στο Fos-sur-Mer, διαμαρτυρόμενοι για το κόστος των καυσίμων και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
Οι κινητοποιήσεις επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση τον φόβο μιας νέας κοινωνικής έκρηξης με χαρακτηριστικά που θυμίζουν το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης