Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο - Kallas: «Η ΕΕ έχει στηρίξει την Ουκρανία με 220 δισ. ευρώ από το 2022»

Απίστευτο - Kallas: «Η ΕΕ έχει στηρίξει την Ουκρανία με 220 δισ. ευρώ από το 2022»
Ο συνολικός όγκος της βοήθειας της ΕΕ… ανέρχεται σε περισσότερα από 220 δισεκατομμύρια ευρώ
Από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παράσχει στο Κίεβο βοήθεια που υπερβαίνει τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα οσα ανακοίνωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Kaja Kallas, και αναμεταδίδει το RIA Novosti στις 16/9.
«Όσον αφορά την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, ο συνολικός όγκος της βοήθειας της ΕΕ… ανέρχεται σε περισσότερα από 220 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Strasbourg.
Σύμφωνα με την Kallas, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν παράσχει στην ουκρανική πλευρά στρατιωτική υποστήριξη αξίας άνω των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η ίδια σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα δανειοδότησης για την υποστήριξη του Κιέβου προβλέπει τη διάθεση 90 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα διετίας, εκ των οποίων τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ προγραμματίζεται να διατεθούν για στρατιωτική βοήθεια.
Την προηγούμενη ημέρα, το ουκρανικό δημοσίευμα «Obshchestvennoye», επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι Ευρωπαίοι Επίτροποι απέστειλαν επιστολή στη Verkhovna Rada ως απάντηση στο αίτημα του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky προς την ΕΕ για τη διάθεση 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς κάλυψη του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η επιστολή περιγράφει μια λίστα νόμων που πρέπει να υιοθετηθούν για τη λήψη της ήδη ανακοινωθείσας χρηματοδότησης στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ukraine Facility και Ukraine Support Loan.
Καθορίζει τις προθεσμίες υλοποίησης και το ποσό της χρηματοδότησης που μπορεί να λάβει το Κίεβο.
Πρόκειται για δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προηγουμένως η Ουκρανία, διευκρίνισε το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης