Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδο επιτοκίων στο 2,75% και πληθωριστικές πιέσεις στο Νησί προβλέπουν οι Βρετανοί βιομήχανοι

 Άνοδο επιτοκίων στο 2,75% και πληθωριστικές πιέσεις στο Νησί προβλέπουν οι Βρετανοί βιομήχανοι
O Σύνδεσμος Βρετανών Βιομηχάνων (CBI) εκτιμά ότι η Κεντρική Τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας θα αναγκαστεί να προβεί σε αυξήσεις βασικών επιτοκίων μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο για να κάμψει τον πληθωρισμό.
Η ακριβής πρόβλεψη κάνει λόγο για διαδοχικές αυξήσεις μετά τα μισά του ερχόμενου έτους έως ότου, τον πρώτο μήνα του 20    12, το βασικό επιτόκιο της χώρας έχει διαμορφωθεί στο 2,75%.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Συνδέσμου CBI, Ian McCafferty εκτιμά ότι η ανάπτυξη στις αρχές του 2011 θα είναι βραδεία και ο πληθωρισμός δεν θα καμφθεί από μόνος του, όπως πολλοί νομίζουν. Οι αυξήσεις στις τιμές στις υπηρεσίες ενέργειας και τις τιμές των εμπορευμάτων έχουν καταστεί σκληρή πραγματικότητα.
Ο στόχος του 3% δύσκολα θα εκπληρωθεί . Για το μήνα Νοέμβριο, διαμορφώθηκε στο 3,3%. Πρόκειται για τον ένατο σερί μήνα που ο πληθωρισμός στο Νησί βρίσκεται πάνω από το επιτρεπτό όριο του 3% και πολύ πάνω από το 2% που έχει θέση ως ετήσιο στόχο για τη διακύμανση του πληθωρισμού για το 2011 η ίδια η Bank of England.
Σύμφωνα με τον CBI, η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά για να υποχωρήσει στο 2,4% στα τέλη του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης