Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Ύφεση και το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία

Bank of England: Ύφεση και το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία
Έτος ύφεσης και το 2011 για τη βρετανική οικονομία, σύμφωνα με τη Bank of England.
Ο Paul Fisher, μέλος της Νομισματικής Πολιτικής της Μεγάλης Βρετανίας εκτιμά ότι δεν είναι απίθανο η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να εμφανίζει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης για ένα ολόκληρο οικονομικό τρίμηνο του 2011.
“Υπάρχει γενικά μικρή ευελιξία διαχρονικά στα ποσοστά ανάπτυξης της Μεγάλης Βρετανίας από τρίμηνο σε τρίμηνο, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά σε μια περίοδο ανάκαμψης έπειτα από μια μεγάλη ύφεση τίποτα δεν είναι απίθανο”, τονίζει ο Fisher.
Ο Βρετανός επισημαίνει ότι η χώρα του βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, αυτή όμως δεν είναι ευθύγραμμη. Έρχεται σε κύκλους. Πρώτα εμφανίζονται τα σαφή στοιχεία βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και έπειτα ακολουθεί η διόρθωση. “Στον συγκεκριμένο κύκλο που βρισκόμαστε, δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε επιπόλαιοι στις προβλέψεις”, υπογραμμίζει ο Fisher.
Δεν αποκλείει συν τοις άλλοις ο Βρετανός την επανέναρξη προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Bank of England αν και δεν το θεωρεί την πιθανότερη εξέλιξη. “Για να προβεί η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας σε τέτοια ενέργεια, κάποιος άλλος πρέπει να έχει πατήσει τη σκανδάλη”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Fisher, υπονοώντας το ξέσπασμα νέας κρίσης ή εμφάνισης σοκαριστικών μακροοικονομικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης