Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Αναθέρμανση ενδιαφέροντος στον τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Αναθέρμανση ενδιαφέροντος στον τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο
Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Γρηγόρης Στεργιούλης, μίλησε στο συνέδριο της Capital Link για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη
Τις θετικές προοπτικές που ανακύπτουν από τα επενδυτικά έργα σε αγωγούς φυσικού αερίου που είναι υπό κατασκευή ή υπό εξέταση (ΤΑΡ, ελληνοβουλγαρικός, ελληνοϊταλικός), καθώς και από την αναβάθμιση του αποθηκευτικού και διαμετακομιστικού δυναμικού του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γρηγόρης Στεργιούλης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, με εστίαση στην παρούσα φάση σε θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές στο Ιόνιο και την Κρήτη.
«Η συμβολή αυτών των έργων, προστιθέμενη στο εύρωστο δυναμικό του εγχώριου τομέα διύλισης θα συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ε.Ε, καθιστώντας την Ελλάδα σημαντική ενεργειακή πύλη στην ΝΑ Ευρώπη» τόνισε ο κ. Στεργιούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης