Ενέργεια

Ράλι στο πετρέλαιο λόγω OPEC+ - Στα 63,99 δο. το αργό, στα 66,92 δολ./βαρέλι το Brent

Ράλι στο πετρέλαιο λόγω OPEC+ - Στα 63,99 δο. το αργό, στα 66,92 δολ./βαρέλι το Brent
Πετρέλαιο: Σε υψηλό διετίας το αμερικανικό αργό μετά την έκπληξη του OPEC+

Ράλι πραγματοποίησαν σήμερα 4/3 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με εκείνες του αμερικανικού αργού να αγγίζουν υψηλό διετίας, μετά την ανακοίνωση του καρτέλ του OPEC+ (δηλαδή των χωρών του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των εταίρων τους) περί διατήρησης των περικοπών στην παραγωγή τους μέχρι και το τέλος Απριλίου.
Ο OPEC και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να επεκτείνουν τις περικοπές πετρελαίου κατά ένα μήνα έως τον Απρίλιο, παρέχοντας μικρές εξαιρέσεις στη Ρωσία και το Καζακστάν, αφού αποφάσισαν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία είναι ακόμη εύθραυστη, παρά το πρόσφατο ράλι των τιμών.
Ο OPEC+ μείωσε την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το περασμένο έτος, καθώς η ζήτηση κατέρρευσε λόγω της πανδημίας. Από τον Μάρτιο, εξακολουθεί να παρακρατεί περίπου 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δηλαδή περίπου το 7% της παγκόσμιας ζήτησης.
Με την εθελοντική περικοπή εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας, οι περικοπές ανέρχονται συνολικά σε περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Το Brent παράδοσης σημείωσε άνοδο +4,45%, στα 66,92 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 25 Φεβρουαρίου.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε άνοδο +4,42%, στα 63,99 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης