Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό 4 εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 66,39 δολάρια το βαρέλι το Brent

Σε υψηλό 4 εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 66,39 δολάρια το βαρέλι το Brent
Σε υψηλό 4 εβδομάδων το πετρέλαιο, με άνοδο άνω του 4%

Με άνοδο άνω του 4% έκλεισαν σήμερα 14/4 οι τιμές του πετρελαίου, αφού η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) και τα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ ενίσχυσαν την αισιοδοξία για την επιστροφή της ζήτησης του αργού.
Ειδικότερα, η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας αναφέρει ότι η ενεργειακή αγορά παγκοσμίως βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση και προσφορά πετρελαίου θα εξισορροπηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Όπως επισημαίνει, οι παραγωγοί ενδέχεται τότε να χρειαστεί να αντλήσουν επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση.
Η ΙΕΑ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 κατά 230.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με την προηγούμενη.
Βλέπει πλέον αύξηση κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από το 2020 σε 96,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2021.
Επιπλέον, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για πτώση 2,9 εκατ. βαρελιών. Τα αποθέματα αργού στην ανατολική ακτή σημείωσαν κινήθηκαν στα πιο χαμηλά τους επίπεδα.
Το αργό παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνδος +4,55%, για να διαμορφωθεί στα 62,92 δολάρια το βαρέλι.
Σε το Brent παράδοσης Ιουνίου, κατέγραψε κέρδη +4,27% κλείνοντας στα 66,39 δολάρια το βαρέλι.
Τόσο η τιμή του WTI όσο και του Brent διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης