Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνέχισε ανοδικά το πετρέλαιο - Στα 68,82 δολ. το βαρέλι το brent

Συνέχισε ανοδικά το πετρέλαιο - Στα 68,82 δολ. το βαρέλι το brent

Δεύτερη ημέρα κερδών για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για υψηλότερη ζήτηση

Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν σήμερα 4/5 οι τιμές πετρελαίο, βρίσκοντας στήριξη στο γεγονός ότι οι επενδυτές ελπίζουν πως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα οδηγήσει σε υψηλότερη ζήτηση καθώς πλησιάζει και η καλοκαιρινή περίοδος για τα ταξίδια.

Στις ΗΠΑ, η ζήτηση αυξάνεται, και σε συνδυασμό με σχέδια για την χαλάρωση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο στα αεροπορικά ταξίδια, αυτές οι εξελίξεις αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την μείωση της ζήτησης στην Ινδία και τις ανησυχίες για την επιστροφή του εφοδιασμού από το Ιράν.
Εξάλλου και η Κομισιόν πρότεινε να γίνονται δεκτοί οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού ταξιδιώτες από χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση.
Στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες άρχισαν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα ή ανακοίνωσαν σχέδια για άρση ή μείωση των περιορισμών.
Σημειώνεται επίσης πως ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ μειώθηκε κάτω από τα 50.000 την ημέρα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.
Σχεδόν 1,67 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από ελέγχους σε αεροδρόμια των ΗΠΑ την Κυριακή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, στον υψηλότερο αριθμό από τα μέσα Μαρτίου του περασμένου έτους.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό σημείωσε κέρδη +1,83% στα 65,67 δολ. το βαρέλι.
Το Brent παράδοσης Ιουλίου κατέγραψε άνοδο +1,87% στα 68,82 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης