Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 3 ετών οι τιμές του αργού, με κέρδη 2,8% στα 73,66 δολ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 3 ετών οι τιμές του αργού, με κέρδη 2,8% στα 73,66 δολ

Μετά τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου του Ιράν Ebrahim Raisi μεώθηκε η αισιοδοξία για σύμφωνία όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Σχετικά Άρθρα

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του αργού, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι μια συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα είναι εύκολη μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ η παγκόσμια ζήτηση συνεχίζει να ανακάμπτει, σύμφωνα με το Market Watch τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Τα συμβόλαια

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 2,02 δολ. ή 2,8% και σκαρφάλωσε στα 73,66 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο του Ιουλίου λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο.
Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Αυγούστου πρόσθεσε 1,83 δολ. ή 2,6% στα 73,12 δολ. το βαρέλι.
Το Brent Αυγούστου, στο μεταξύ, κέρδισε 1,39 δολ. ή 1,9% στα 74,90 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πλέον σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Δηλώσεις Raisi

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi δήλωσε σήμερα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εκλογή του, πως δεν έχει καμία πρόθεση να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
Σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν, ο Raisi σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει διαπραγματεύσεις «απλά για την ευχαρίστηση του να διαπραγματεύεται» κανείς. Ιράν και ΗΠΑ βρίσκονται σε έμμεσες διαπραγματεύσεις, επιχειρώντας να σώσουν τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης