Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη 0,3% για το αργό στα 73,08 δολ, λόγω μείωσης των αποθεμάτων και αύξησης της ζήτησης

Πετρέλαιο: Κέρδη 0,3% για το αργό στα 73,08 δολ, λόγω μείωσης των αποθεμάτων και αύξησης της ζήτησης

Στις ΗΠΑ τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου 2021, για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα

Σχετικά Άρθρα
Σε θετικό έδαφος βρέθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 το πετρέλαιο, με το Brent να σκαρφαλώνει πάνω από ορόσημο των 75 δολ. το βαρέλι μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά σχεδόν 8 εκατ. βαρέλια, συμπληρώνοντας την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα πτώσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.
Ειδικότερα, τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA).
Η προσφορά αργού πετρελαίου δείχνει τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά ταυτόχρονα, αποκαλύπτει τις «ευπάθειες εξαιτίας των ελλείψεων στο παραγωγικό δυναμικό», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς του The Futures Group,.
Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση κατά 6,3 εκατ. βαρέλια.

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 23 σεντς ή 0,3% στα 73,08 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο Αυγούστου Brent είχε αύξηση κατά 38 cents ή 0,5% στα 75,19 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.
Το Brent του Σεπτεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, ενισχύθηκε κατά 42 σεντς ή 0,6% στα 74,50 δολ. το βαρέλι.
Τα στοιχεία της EIA έδειξαν παράλληλα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Κανονικότητα

Τα στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν ανάκαμψη στη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ - «ένα σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα και οι άνθρωποι επιστρέφουν πίσω από το τιμόνι», δήλωσε ο Flynn.
«Περιμένουμε να δούμε ότι η ζήτηση θα συνεχιστεί και αναμένουμε ότι θα ανακάμψει ταχύτερα από την πλευρά της προσφοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης