Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κομισιόν: Βράβευση της Τήλου για την πρωτοποριακή χρήση των ΑΠΕ

Κομισιόν: Βράβευση της Τήλου για την πρωτοποριακή χρήση των ΑΠΕ

Την τρίτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Κομισιόν «Responsible Island» κατέλαβε το νησί της Τήλου, με τον τοπικό δήμο να κερδίζει το έπαθλο των 100.000 ευρώ, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το νησί των Δωδεκανήσων διακρίθηκε χάρη στο υψηλό μερίδιο των ΑΠΕ στην ικανοποίηση των τοπικών ενεργειακών αναγκών, οι οποίες καλύπτονται με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Επενδύσεις

Η βράβευση αποτελεί επιστέγασμα των πρόσφατων προσπαθειών του δήμου προς την κατεύθυνση της «καθαρής» ενέργειας, μέσω μια σειρά επενδύσεων στην αιολική και ηλιακή ενέργεια, καθώς και στην αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ.
Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει η Κομισιόν, στα θετικά προσμετράει και η προσπάθεια του νησιού να κινηθεί προς ουδέτερες περιβαλλοντικά μορφές μεταφορών, όπως η επέκταση του δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων Ι.Χ., αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού του οδικού δικτύου.

Οι βραβεύσεις

Το πρώτο βραβείο για το 2020 κέρδισε το νησί Ero στη Δανία, το οποίο αναδείχθηκε ως το πλέον φιλικό της Ευρώπης προς το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να κερδίσει το έπαθλο των 500.000 ευρώ.
Το δεύτερο βραβείο κατέληξε στο ισπανικό νησί El Hierro, το οποίο θα εισπράξει το ποσό των 250.000 ευρώ.

Πράσινη συμφωνία

«Τα νησιά μας μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για το πώς οι τοπικές κοινότητες και οι πολίτες αντιλαμβάνονται και ενστερνίζονται τους φιλόδοξους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» σχολίασε η Επίτροπος Καινοτομίας της Ε.Ε., Mariya Gabriel..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης