Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 2,5 ετών το brent με άνοδο 0,4% στα 74,81 δολάρια

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 2,5 ετών το brent με άνοδο 0,4% στα 74,81 δολάρια

Την αγοραστική διάθεση τροφοδότησαν τα θετικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο «σκαρφάλωσε» στο υψηλότερο επίπεδο 30 και πλέον ετών

Σχετικά Άρθρα

Μικρά κέρδη κατέγραψε ο «μαύρος χρυσός», με το brent να σημειώνει υψηλό 2,5 ετών, εν μέσω προσδοκιών για αυξηση της ζήτησης, αλλά με το ενδιαφέρον των traders να είναι στραμμένο στην επικείμενη συνεδρίαση του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Ιράν

Πρόσθετη στήριξη στις τιμές παρείχαν οι αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, καθώς απομακρύνθηκαν τα σενάρια για ενδεχόμενη άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης ως προς τις εξαγωγές πετρελαίου.
Την αγοραστική διάθεση τροφοδότησαν τα θετικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, που διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση της δύο Γερμανιών πριν από τρεις και πλέον δεκαετίας, καθώς αναζωπύρωσε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης στην Ευρώπη.

Αποθέματα ΗΠΑ

Εξέλιξη η οποία σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθές, τα οποία υποχώρησαν κατά σχεδόν 8 εκατ. βαρέλια, συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικές εβδομάδες πτώσης, έχουν δημιουργήσει προσδοκίες στους επενδυτές ότι η ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να ενισχύεται όσο ανακάμπτουν οι οικονομίες από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Σύνοδος OPEC+

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται να κρατούν επιφυλακτική στάση, μην επιτρέποντας στην αγορά να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα, καθώς επίκειται την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) και των συμμάχων του, όπου αναμένεται να αποφασιστεί αν θα αυξήσουν την παραγωγή τους και πόσο.
Παρότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση και εκτιμάται ότι ο OPEC+ να κινηθεί επιφυλακτικά ως προς την αύξηση της παραγωγής του, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν ότι ίσως ο OPEC+ αυξήσει την παραγωγή του περισσότερο από όσο αναμένεται παρακινημένος από την αυξανόμενη ζήτηση.

Τα συμβόλαια

Έτσι, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά και σήμερα, αλλά γράφοντας ήπια κέρδη.
Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Αυγούστου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 22 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 73,30 δολάρια το βαρέλι.
Το δε, συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το Brent σημείωσε άνοδο 31 σεντς ή 0,4% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 74,81 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Αυγούστου του Βrent ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας 37 σεντς ή 0,5% και κλείνοντας στα 75,56 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο του προσεχούς συμβολαίου από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης